e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Desembre de 2015

El candidat 20: primera part

Estem al descans, ja han passat més de set dies desde que es va iniciar la campanya oficialment: debats, entrevistes a mitjans, xarxes socials, tertúlies, converses, etc. han estat força presents aquestes jornades, imatges de llocs plens de gom a gom, amb banderes i gent força entusiasta donant suport als seus candidats són objecte d'anàlisi i estratègia política en aquesta segona part del partit que tot just iniciem.

Aquest és un partit que es juga en dos camps, un -que és el que més em preocupa-a casa nostra Catalunya i l'altre el que té lloc a la resta de l'estat.

Em produeix un cert respecte el que veig a la resta de l'estat, però no és extrapolable a casa nostre. A Catalunya la política i les decisons sobre el vot tenen une components força més complexes i és per aquest motiu que tot i la força i contundència, a més de la sobre-presència d'algunes opcions i líders polítics el resultat aquí serà diferent.

Responsabilitat i sentiments són dos dels vectors bàsics sobre el que el vot català es decideis, i en aquests vectors s'hi troben conceptes com la història, la sobirania, la llibertat, les manifestacions populars, el lideratge, la coherència, l'experiència el saber fer. la llibertat, la justícia, la manera de fer i un llarg etcètera. No impresionen ni la musculatura ni les declaracions i donat el desgast -alguns des de l'inici ja ho estaven- d'alguns caps de llista, de les seves contradiccions -els catalans tenim molta memòria-  i dels greuges patits crec que el partit encara està per decidir.

En aquesta segona part,  l'estratègia, acompanyada de missatges i raons contrastades i documentades seran de gran importància fins a que el xiulet marqui el final del partit. Aquells que la confiança els faci sentir forts i confiats i menystinguin a la resta recordaran el dia 20 aquella història d'en David i Goliath. Catalunya no és Espanya i el vot català és de qualitat no de quantitat, són dies de raons, de converses i d'idees realistes. A Catalunya les falses promeses que venen de la meseta omplen calaixos i el 20 D el català votarà i tot això ho tindrà al cap. Ho veurem.

Segona part. som-hi 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
726
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR