e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Mar de 2013

CLUB 1714

És força important ser, però també ho és que sàpiguen que hi ets. Aquest pensament  pren encara més força en aquests dies de preocupació i malestar per la greu situació social, econòmica i política que pateix Catalunya i per la pressió i ofec a la que l'estant sotmeten els poders mediàtics, jurídics i polítics de l'estat espanyol  i els seus afins. És per tot plegat que tota aquella iniciativa -provingui d'on provingui- que serveixi per  a contrarestar amb raons objectives tota aquesta campanya perfectament travada contra el sentit més pur de llibertat i d'exercici democràtic de decidir ha de ser aplaudida i recolzada.  El Club 1714 neix en un moment molt fosc de la nostra història però esdevé un raig de llum que s'afegeix per fer-nos veure el que som i el que tenim. Deslligar-nos de tot allò que no ens deixa ser el que som , paraules d'en Josep Maria Puigjaner -un dels quatre convidats a presentar l'acte al Museu d'Història de Catalunya aquest passat divendres dia 15- tenen un ampli sentit  en quant a memòria i dret moral de tots aquells que han viscut, treballat i mort per a defensar una idea de justícia històrica.

És la nostra generació la que està més a prop d'aconseguir allò que fa més de 300 anys reclamem, ser el que som: sense complexos, amb humilitat, obertura al món però amb constància i decisió. Ho va dir i defensar en Pau Casals a l'ONU al 1971 fent saber  al món que ell era un Català, i que Catalunya havia estat la nació més important del món i ho justificava en dos grans fets objectius, primer en la Constitució d'un Parlament al segle XI -abans que Anglaterra-  i en ser el primer país al mateix segle en reunir un consell per parlar de Pau, el que seria la ONU al segle XX. Aquests dos pil.lars són mostra de la grandesa i visió d'un poble, d'una gent que oberta al món, treballadora, pacífica i justa reclama pacíficament ser el que sempre se'ls ha negat ser per la força i la por.

Si vam ser capaços de sortir-nos reforçats, al segle XVIII i durant la dictadura no ho podrem fer a la democràcia? Tot i que els atacs, les injuries i les tàctiques siguin les mateixes que llavors mai es podrà fer callar a la gent, ofegar la raó i amagar la realitat. La història n'és plena d'exemples d'aquestes abusives i rancies actuacions. Fem honor i justícia a tots aquells que com en Pau Casals van defensar el Pais i la seva història, sense por i amb raons.


Llarga vida i bona feina a aquesta nova iniciativa, benvingut  Club 1714, a mi ja em tens.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1708
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR