e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Febrer de 2013

És un fet conegut la necessitat de repensar la funció pública des de molts punts de vista: Forma, Horaris, Quantitat de recursos, Distribució, Qualitat i Rendiment. No és l'objectiu d'aquest article proposar solucions i alternatives al model històric del que encara en som usuaris, però si l'és el d'intentar dibuixar algunes idees que d'alguna manera podrien plantejar certes fòrmules que avaluades despres de provades servirien d'embrió a aquesta actualització.

La creixent distància entre societat i política és si més no preocupant per molts conceptes -entre ells el de la confiança- però és un dels paràmetres que fan que augmenti de manera proporcional la separació entre societat i administració, de manera que les necessitats actuals de servei públic no resulten ni de servei i molt menys de públic.

La societat d'avui pateix una crisi de model i de sostenibilitat que obeeix a la situació econòmica i financera actual i té davant una estructura de servei sobredimensionada, dissenyada en una època molt anterior, dificil de canviar, d'adaptar-se i de donar resposta -tal i com està en l'actualitat- als reptes i necessitats dels seus usuaris.

Cal orientar-se a l'usuari, ampliant horaris, tancant serveis obsolets i obrint de nous, alliberant estructures no operatives, facilitant i reduïnt procesos i mentre pensem com fer tot plegat cal tambè arriscar, arriscar però amb intel·ligència. Cercar col-laboracions  (juntar interessos i compartir riscos i recursos),  entre diferents administracions: el que és bo per una localitat ho és també per la seva comarca, la seva província i el seu pais, alhora que les empreses locals  tambè s'en beneficien.

Arrisquem si baixem del portavions de l'Administració Pública i mentre l'actualitzem, agafem la llanxa pneumàtica i conquerim aquells mercats que els nostres usuaris ens demanen per a oferir-los les solucions que avui necessiten, amb una nova visió, una nova manera de fer les coses i recuperant la vocació de servei que sempre aquesta ha tingut. Si volem canviar fem les coses diferent.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
616
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR