e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

13 de Març del 2013

GANDIA SHORE-CELTIBERIA SHOW

La trista, intranscendent i xulesca compareixença del responsable del ministeri de l'interior de l'Estat per tal de donar una explicació sobre un informe originat al seu ministeri acusant al President de Catalunya d'un fet -ara comprovat- totalment fals és un signe inequívoc de la nul·la professionalitat,  inexistent lideratge,  poca eficàcia i encara menys vergonya d'aquest i de la resta de dirigents polítics del Govern presidit per Mariano Rajoy.

Aparegut aquest fals informe a través d'un mitjà de dubtosa responsabilitat i veracitat però amb una clara intencionalitat política en plena campanya electoral catalana i que ha servit per a que altres honorables ministres, vicepresidentes i presidents de comunitats autònomes en fessin demagògia mitinguera de baix perfil i titulars encara més elementals, la resposta del ministeri...

Continuar llegint...

04 de Març del 2013

Torquemada Returns

Sembla increïble haver de recórrer al segle XV, per tal de trobar un trist protagonista que ens serveixi per a denunciar --un cop més- el que està passant a Catalunya en ple segle XXI: Tomàs de Torquemada descrit pel cronista Sebastián de Olmedo com el "martillo de los herejes, la luz de España, el salvador de su país"


Aquest religiós dominic fou un dels personatges més foscos i negres d'un dels més penosos episodis de la història de l'Edat Mitjana del Sud d'Europa: la Inquisició Espanyola i molt sovint s'utilitza el seu nom per tal de descriure comportaments cruels i fora de qualsevol lògica i mesura . És per aquest motiu que recordar-lo ens il·lustra no tant sols la direcció de les accions que estan prenent en contra la llibertat d'un poble sinó també els mecanismes utilitzats i és aquí on...

Continuar llegint...

04 de Març del 2013

Gestionar l’èxit, la lliçó del Mobile World Congress

Un dels esdeveniments més esperats i de més impacte per a Barcelona i Catalunya va tancar la setmana passada les seves portes, el Mobile World Congress del 2013 ha batut tots els rècords: metres d'exposició, impacte econòmic, assistència de visitants i expositors i fins i tot presencia en les xarxes socials, fet ja pronosticat setmanes abans pel seu conseller delegat, John Hoffman.

Són aquestes, unes dades espectaculars i que mereixen una lectura prou atenta per molts dels sectors socials i econòmics del país i per descomptat dels dirigents polítics per tal de donar resposta i línies d'actuació concretes a una doble qüestió: I ara què fem i com. És el moment de fugir de grans estudis i plans, que involucren a grans equips multidisciplinars, que desprès d'un considerable temps de treball generen documents que quan s'han de posar a...

Continuar llegint...

27 de Febrer del 2013

Actualitzar i Arriscar a l'Administració Pública

És un fet conegut la necessitat de repensar la funció pública des de molts punts de vista: Forma, Horaris, Quantitat de recursos, Distribució, Qualitat i Rendiment. No és l'objectiu d'aquest article proposar solucions i alternatives al model històric del que encara en som usuaris, però si l'és el d'intentar dibuixar algunes idees que d'alguna manera podrien plantejar certes fòrmules que avaluades despres de provades servirien d'embrió a aquesta actualització.

La creixent distància entre societat i política és si més no preocupant per molts conceptes -entre ells el de la confiança- però és un dels paràmetres que fan que augmenti de manera proporcional la separació entre societat i administració, de manera que les necessitats actuals de servei públic no resulten ni de servei i molt menys de públic.

La societat...

Continuar llegint...

Inici Anterior 1 2 Següent Final