e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Desembre del 2015

Catalunya uneix Espanya

 

Vaig pensar que el que veuria ahir per televisió seria quelcom diferent. Esperava un diàleg àgil, amb arguments, un llenguatge ric i unes respostes creatives i contrastades. Va ser força diferent. Per sort no sóc l'únic que va sortir decebut d'un debat que no vaig acabar de veure per qualitat i missatges amb l'atenció que un programa d'aquests es mereix.

Penso i així ho he escrit en aquest blog, que el vot català es força complexe, dins d'aquesta complexitat hi ha una preocupació molt gran per Catalunya, però aquesta preocupació és també per la resta de l'estat. Ahir una de les conclusions que es poden extreure del que es va dir sobre Catalunya -el poc que es va debatre- és que Catalunya és un tema que no interessa solucionar, per molts motius: complexitat i perill de la solució. Així doncs podem dir que Catalunya...

Continuar llegint...

13 de Desembre del 2015

El candidat 20: primera part

Estem al descans, ja han passat més de set dies desde que es va iniciar la campanya oficialment: debats, entrevistes a mitjans, xarxes socials, tertúlies, converses, etc. han estat força presents aquestes jornades, imatges de llocs plens de gom a gom, amb banderes i gent força entusiasta donant suport als seus candidats són objecte d'anàlisi i estratègia política en aquesta segona part del partit que tot just iniciem.

Aquest és un partit que es juga en dos camps, un -que és el que més em preocupa-a casa nostra Catalunya i l'altre el que té lloc a la resta de l'estat.

Em produeix un cert respecte el que veig a la resta de l'estat, però no és extrapolable a casa nostre. A Catalunya la política i les decisons sobre el vot tenen une components força més complexes i és per aquest motiu que tot i la força i contundència, a més de...

Continuar llegint...

29 de Novembre del 2015

El candidat 20: 15 dies, 15 nits

 

 Aquests poc més de quinze dies i quinze nits que tenim fins el proper 20 de desembre estaran força plens d'actes polítics, debats, declaracions, parades al carrer, carpes, visites a empreses i mercats, entrevistes a ràdio i televisió i moltes accions més on els candidats de les diferents candidatures intentarem convèncer de la idoneïtat de les seves propostes.

Continuar llegint...

23 de Novembre del 2015

El candidat numero 20: Els petits canvis són poderosos

 

 Algunes persones amb les que he parlat m'han comentat que probablement el proper 20 de desembre no aniran a votar....molts han estat els motius que he intentat rebatre, entre aquets destaquen per un costat el cansament electoral generalitzat i per l'altre el fet que al desembre les eleccions del 20 no són les nostres, són les dels espanyols....entenc perfectament tots dos arguments i les seves derivades però deixeu que amb aquestes línies que venen intenti fer-vos canviar d'opinió.

Evidentment que tothom pot exercir els seus drets com cregui, i no exercir-los és una opció i força respectable, però feu una breu pensada sobre aquestes qüestions:

Independentment si la gent vota o no, els escons que es decideixen a Catalunya s'ompliran amb persones de les candidatures escollides per aquells que sí han anat a votar, és per això que els quasi cinquanta escons que...

Continuar llegint...

22 de Novembre del 2015

El candidat número 20: Tret de sortida

 

Aquest matí a l'Hospital de Sant Pau s'ha fet el tret de sortida oficial de la candidatura Democràcia i llibertat a les eleccions al Congrés i Senat del proper 20 de desembre.

Ens hem trobat tots els membres de la candidatura amb el MH President, el director de campanya i el seu equip, aquest darrer ha estat qui ha obert l'acte adreçant-nos unes paraules: quatre punts clars i directes, com els quatre gols d'ahir del Barça al Madrid -ha dit- fet que ha provocat el primer aplaudiment de la jornada. Despres la coordinadora ha tractat temes més operatius: actes, comunicació i línies generals d'aquestes properes setmanes i finalment ens ha aderçat unes paraules el MH President qui ha donat les gràcies a tots aquells que han estat defensant Catalunya fins ara al Congrés i al Senat i a tots els allí presents que ens presentàvem per primer cop.

El MH President ens ha fet...

Continuar llegint...

20 de Novembre del 2015

El candidat número 20. Dia 1

 

 

Les eleccions del proper 20 de desembre pasaran desaparcebudes per molts votants, alguns les ignoraran per diferents motius: cansament democràtic, fatiga moral, desil-lusió o simplement rebeldia, d'altres exerciran el seu dret constitucional i uns quants les viurem d'una manera especial..... aquest és el meu cas.

Sóc en David i sóc el candidat número 20 per la llista Democràcia i Llibertat a la província de Barcelona.

És el primer cop que formo part d'una llista electoral i ha estat precisament ara en unes eleccions generals que es produeixen quan tot just Catalunya està fent la pesada digestió d'unes recents acabades eleccions al Parlament de Catalunya quan vaig decidir presentar-me a les primàries de l'agrupació.

Ha estat un procés engrescador on he hagut de recollir un mínim de 25 signatures i entregar el meu currículum...

Continuar llegint...

09 de Setembre del 2014

La tèrmica de Cubelles. Una gran oportunitat

Els prop de 175 metres de xemeneia que es veuen quan viatgem pel Garraf formen part del paisatge d'aquesta comarca i del municipi de Cubelles. Ens agradi o no, la tèrmica i Cubelles tenen una estreta relació que que s'enfila des del 1975, any de construcció d'aquesta infraestructura energètica singular i que fins i tot dóna nom popular a una de les platges d'aquesta localitat.

Ara aquesta història enceta un nou capítol, l'anunciada desaparició d'aquesta central energètica -visible fins i tot quan ens apropem per aterrar a l'aeroport del Prat- obre un nou parèntesi en aquesta relació. Em venen al cap les tres xemeneies de Sant Adrià, un símbol també visual d'aquesta localitat i considerades fins i tot patrimoni cultural a la ciutat i és per aquest motiu que el debat existent entre el govern municipal de Cubelles i l'empresa hauria d'incidir en la recerca d'un espai...

Continuar llegint...

02 de Juliol del 2013

La política inútil


En moments com els actuals on la política i els polítics estan en el punt de mira dels mitjans de comunicació  i conseqüentment dels ciutadans -moltes vegades amb mes populisme que ètica- hi ha actituds i posicions que alguns es podrien estalviar pel seu propi bé i en el del col·lectiu que representen. Cercar projecció mediàtica a traves de declaracions populistes, posicions i posicionaments crítics que no presenten alternatives viables sinó el desgast del contrari i la rendibilitat partidista és el pitjor servei que podem fer al país i a tots aquells que amb un esforç cada cop mes gran paguen a traves dels seus impostos el sou d'aquells que haurien de sumar esforços per fer-nos sortir d'aquesta crisi.
Cal retornar als principis de l'esforç, en tots els camps, però sobretot en el de la política, cal fugir de l'espectacle i cercar...

Continuar llegint...

02 de Maig del 2013

Francina, L'estelada i El Mundo

És de gran interès i digne menció  que una publicació de la potència i abast com el diari al que faig menció inverteixi tanta energia, interès i sobretot espai en fer repercusió del fet que una Regidora de l'Ajuntament de Barcelona tingui una Estelada al seu despatx. Esforç que se suma -evidentment- a la resta de publicacions que comparteixen el mateix fervor i tracte no condicionat al procès sobiranista de Catalunya, i que curiosament i d'una manera eficaç i executiva organismes com la Delegació del Govern, que realitza una gran tasca a Catalunya -secreta, més que res pel desconeixement de la tasca en qüestió-  hi deriva part del seu pressupost i activitat a vigilar i controlar: Poble per poble i ciutat per ciutat.

L'Estelada no és el problema, ni les banderes, ni tant sols es fets, la qüestió de fons és la llibertat, la voluntat de...

Continuar llegint...

18 de Març del 2013

CLUB 1714

És força important ser, però també ho és que sàpiguen que hi ets. Aquest pensament  pren encara més força en aquests dies de preocupació i malestar per la greu situació social, econòmica i política que pateix Catalunya i per la pressió i ofec a la que l'estant sotmeten els poders mediàtics, jurídics i polítics de l'estat espanyol  i els seus afins. És per tot plegat que tota aquella iniciativa -provingui d'on provingui- que serveixi per  a contrarestar amb raons objectives tota aquesta campanya perfectament travada contra el sentit més pur de llibertat i d'exercici democràtic de decidir ha de ser aplaudida i recolzada.  El Club 1714 neix en un moment molt fosc de la nostra història però esdevé un raig de llum que s'afegeix per fer-nos veure el que som i el que tenim. Deslligar-nos de tot...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 Següent Final