e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Maig de 2014

Projecte Manresa 2022

Aquest diumenge a Manresa (al bell mig de Catalunya) Convergència i Unió hi ha celebrat l’acte central de campanya de les eleccions europees. I la gent de Manresa i la comarca del Bages ho agraïm. Manresa vol ser una ciutat atractiva i agradable oberta al país i al món, i en aquest sentit l’Ajuntament no cessa en la voluntat de donar-ho a conèixer.
Un exemple ben evident, i potser el més important, és el compromís decidit de l’Ajuntament de Manresa i diferents actors i sectors de la societat manresana que fa uns mesos que ja estan treballant en el projecte Manresa 2022 per a la commemoració dels 500 anys de l'arribada de sant Ignasi de Loiola a la ciutat.
Aquest ambiciós projecte és preparar Manresa per a aquest esdeveniment i dotar la ciutat de recursos i actuacions vàries per projectar el llegat ignasià patrimonial i històric a la resta del món i, alhora, contribuir a la transformació de la ciutat i a la millora de la qualitat de vida de la gent que hi viu. Un treball que culminarà a l’any 2022 i que, com ve repetint l’alcalde Valentí Junyent, seran "una data i una fita que, per a nosaltres, és quelcom més que una efemèride" .
I és que l’any 2022 farà mig segle de l'arribada de sant Ignasi de Loiola a Manresa, on el pelegrí va estar-se prop d'un any, de camí cap a Jerusalem. Durant la seva estada, Ignasi de Loiola va viure una experiència espiritual fonamental per a la seva posterior fundació de l'ordre dels jesuïtes, fet pel qual Manresa és considerada ciutat bressol d'aquesta comunitat religiosa. A més, hem de recordar que l’actual Papa Francesc, pertany a la Companyia de Jesús, fundada per Sant Ignasi de Loiola, i això també és una bona oportunitat que dóna molt més relleu a la commemoració de la Manresa 2022.
I és que només dins el municipi de Manresa es tenen detectats més de 25 indrets vinculats al pas de Sant Ignasi per la ciutat i que, junt amb el patrimoni barroc de l'època, constitueixen un gran atractiu.
Els que tenim responsabilitats polítiques ara hem d’aconseguir que la col·laboració de les institucions del país en aquest projecte sigui important, i que entre tots puguem projectar Manresa i el Bages en el món.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
3937
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR