e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Maig de 2013

La C-55

Ahir dijous 16 de Maig va comparèixer al Parlament de Catalunya la Plataforma de No més morts a la C-55, per denunciar una vegada més la inseguretat de la carretera c-55 sobretot en el seu tram de Manresa fins el Bages Sud.

Aquesta carretera és la de més sinistralitat del nostre país, i per això en aquests moments s’estan executant actuacions de seguretat viària que es faran a la C-55. Les actuacions, a curt termini, se centren en els punts on hi ha una accidentalitat més elevada i consisteixen en la redistribució de carrils i la incorporació de mitjanes, entre d’altres millores de traçat.

En aquests moments de crisi i de dificultat econòmica dels pressupostos de la Generalitat costa fer qualsevol obra, però els punts negres d’aquesta carretera han de ser objecte d’actuació tan ràpidament com sigui possible, i això és el què esta fent l’actual Govern de la Generalitat.

Una de les actuacions que també s’ha previst en un projecte és la millora de l’actual Ronda de Manresa per passar a ser de secció (2 2) amb mitjana, en comptes de la secció  actual que en algun tram és un (2 1) sense mitjana.

Des de la societat civil bagenca s’està treballant de valent per ajudar a l’administració a trobar les millors solucions, el Consorci Viari de la Catalunya Central, l’Ajuntament de Manresa, la Cambra de Comerç, el Montepio de Conductors i moltes altres entitats com la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa proposen solucions.

En aquest debat de les actuacions a fer en el curt i mitjà termini, hi ha diferents elements a valorar, el projecte de desdoblament del tram de la C-55 amb més sinistralitat ascendeix a més de 100 milions d’euros, la utilitat de l’autopista que fa el mateix tram és baixa i per tant es podria utilitzar aquesta via com a alternativa, i per tant, les bonificacions o les propostes per utilitzar més aquesta via també s’han de tenir en compte, però per sobre de tot, entenc que els punts negres d’aquesta carretera s’hi ha d’actuar de forma urgent independentment del debat a mig termini que a nivell de comarca i a nivell de Govern de la Generalitat també s’ha d’aclarir i enfocar definitivament.

No té sentit una via molt utilitzada i perillosa com la C-55 i al costat, una autopista buida. És hora d’actuar en els punts negres com s’està fent, però també és hora ben aviat de decisions definitives en quan a aquestes vies i quin paper ha de tenir cada una d’elles.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1238
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR