e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Setembre de 2011

El consell d'alcaldes d'una comarca

Aquests dies a la meva comarca, el Bages, s’ha posat sobre la taula el funcionament i la utilitat del Consell d’Alcaldes. I què és el Consell d’Alcaldes d’una comarca? La Llei d’Organització Comarcal de Catalunya estableix que el consell d’alcaldes és un organisme integrat pels alcaldes dels municipis de la comarca perquè informi el consell comarcal de les propostes que siguin d'interès per als municipis, abans de sotmetre-les a l'aprovació del ple del Consell Comarcal. La llei estableix que el Consell d’Alcaldes ha d’emetre prèviament un informe sobre diferents qüestions que venen relacionats amb el govern de la comarca.

Per tant, el Consell d’Alcaldes és un òrgan important, on els alcaldes haurien de trobar un marc idoni per expressar les seves inquietuds i preocupacions, un òrgan que hauria de servir per dirigir i liderar una comarca, ja que tinc ben clar que els principals actors polítics d’una comarca són els alcaldes i alcaldesses dels municipis i són els què tenen la força per aplicar mesures que es decideixin a nivell comarcal. Sense la complicitat dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, una comarca o un Consell Comarcal no adoptarà decisions que després siguin executades amb eficàcia per part dels municipis.

Cal que tots siguem atrevits i diguem clarament aquelles disfuncions que existeixen dins el nostre sistema polític, i per això reivindico la importància d’aquest òrgan, i que la política comarcal que pot realitzar un Consell Comarcal o els diferents organismes comarcals vagi de la mà de la voluntat del Consell d’Alcaldes.
 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
4932
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR