e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Novembre de 2013

El Bages preocupat

Molta preocupació al Bages i en extensió a la Catalunya Central en relació a la sentència del Tribunal Superior deJustícia de Catalunya que anul•la l'autorització ambiental de l'activitat minera d' Iberpotash al runam salí del Cogulló.

Aquesta decisió posa en risc i en perill l’actual activitat empresarial de l’empresa Iberpotash a Sallent i Balsareny i podria afectar a la feina que venen realitzant moltíssims treballadors i empreses relacionades amb la companyia minera.

Per aquest motiu, especialment al Bages la mobilització de treballadors, empresa, sindicats, patronals, i diferents organitzacions i formacions polítiques han vingut mostrant la seva preocupació i una sensació d’unitat pel què entenen que podria ser un autèntic desastre el tancament de l’activitat en el cas d’executar-se la sentència.

Arribats aquí,  comparteixo l’anàlisi que fa el Govern de la Generalitat, i mostro la meva conformitat en les accions anunciades pel Govern en el sentit que s’ha encarregat alsserveis jurídics de la mateixa Generalitat l’anàlisi del contingut de la sentència per determinar si correspon presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, i amb independència de la presentació del recurs, encarregar als seus serveis tècnics i jurídics que estableixin les actuacions necessàries per dotar les activitats mineres d’Iberpotash de les autoritzacions ambientals que corresponguin conforme a la legislació aplicable. Aquesta segona part és la més important i la què s’ha d’executar de forma ràpida per evitar qualsevol ensurt en l’activitat.

També arribats aquí, encoratjar al Govern de la Generalitat, a l’empresa i als ajuntaments implicats, perquè continuïn en la definició, l’aprovació i l’aplicació del pla que ha de permetre el previst cessament ordenat de les extraccions de potassa a Sallent, l’eliminació en primera instància del runam de la Botjosa amb la reconversió de la zona en sòl industrial i la restauració del runam del Cogulló mitjançant la valorització material d’aquests subproductes miners. Aquesta segona part també és important, hem de pensar en el futur a curt i mitjà termini.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1339
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR