e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 d'Abril de 2014

Cooperatives en moviment

Les cooperatives continuen essent un bon instrument en aquests moments actuals, com queda demostrat amb el fet que a Catalunya l’any passat se’n van crear més d’un centenar. Però la xifra més important, que aporta aquesta setmana la Federació de Cooperatives de Treball, és que l’ocupació en aquest sector ha crescut un 3,7% (1.397 llocs de feina nous).

A Catalunya ja existeixen prop de 5.000 cooperatives, entre les de treball, agràries, d’ensenyament, de consum, de serveis, d’habitatge i altres modalitats, i tot el sector cooperatiu conjuntament amb l’impuls del Govern de la Generalitat ha treballat per elaborar una nova Llei de Cooperatives que ben aviat entrarà al Parlament perquè la discuteixin els grups parlamentaris i s’aprovi com a Llei. Aquest nou marc normatiu encara ha de promoure més la creació de cooperatives i n’ha de modernitzar i professionalitzar encara més la seva gestió.

Fa pocs dies, a més, el Govern de la Generalitat també ha promogut una altra iniciativa en el món cooperatiu: ha recuperat el programa 'Aracoop', amb què pretén fomentar la creació i el creixement d’empreses d’economia social i cooperatives, amb una inversió aquest any de 900.000 euros. I també fa pocs mesos, el Parlament va regular una nova normativa de les seccions de crèdit a les cooperatives agràries. Aquesta regulació en permetrà la seva viabilitat i garantirà que aquest sector tan important en el món agrari català tingui continuïtat.

No cal dir que els que creiem en el cooperativisme veiem amb bons ulls el dinamisme del sector i la seva bona evolució, i sobretot si aquest saber fer comporta que el cooperativisme permeti l’ocupació.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1022
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR