e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Maig del 2014

Projecte Manresa 2022

Aquest diumenge a Manresa (al bell mig de Catalunya) Convergència i Unió hi ha celebrat l’acte central de campanya de les eleccions europees. I la gent de Manresa i la comarca del Bages ho agraïm. Manresa vol ser una ciutat atractiva i agradable oberta al país i al món, i en aquest sentit l’Ajuntament no cessa en la voluntat de donar-ho a conèixer.
Un exemple ben evident, i potser el més important, és el compromís decidit de l’Ajuntament de Manresa i diferents actors i sectors de la societat manresana que fa uns mesos que ja estan treballant en el projecte Manresa 2022 per a la commemoració dels 500 anys de l'arribada de sant Ignasi de Loiola a la ciutat.
Aquest ambiciós projecte és preparar Manresa per a aquest esdeveniment i dotar la ciutat de recursos i actuacions vàries per projectar el llegat ignasià patrimonial i històric a la resta del...

Continuar llegint...

04 d'Abril del 2014

Cooperatives en moviment

Les cooperatives continuen essent un bon instrument en aquests moments actuals, com queda demostrat amb el fet que a Catalunya l’any passat se’n van crear més d’un centenar. Però la xifra més important, que aporta aquesta setmana la Federació de Cooperatives de Treball, és que l’ocupació en aquest sector ha crescut un 3,7% (1.397 llocs de feina nous).

A Catalunya ja existeixen prop de 5.000 cooperatives, entre les de treball, agràries, d’ensenyament, de consum, de serveis, d’habitatge i altres modalitats, i tot el sector cooperatiu conjuntament amb l’impuls del Govern de la Generalitat ha treballat per elaborar una nova Llei de Cooperatives que ben aviat entrarà al Parlament perquè la discuteixin els grups parlamentaris i s’aprovi com a Llei. Aquest nou marc normatiu encara ha de promoure més la creació de cooperatives i n’ha de modernitzar i...

Continuar llegint...

11 de Novembre del 2013

El Bages preocupat

Molta preocupació al Bages i en extensió a la Catalunya Central en relació a la sentència del Tribunal Superior deJustícia de Catalunya que anul•la l'autorització ambiental de l'activitat minera d' Iberpotash al runam salí del Cogulló.

Aquesta decisió posa en risc i en perill l’actual activitat empresarial de l’empresa Iberpotash a Sallent i Balsareny i podria afectar a la feina que venen realitzant moltíssims treballadors i empreses relacionades amb la companyia minera.

Per aquest motiu, especialment al Bages la mobilització de treballadors, empresa, sindicats, patronals, i diferents organitzacions i formacions polítiques han vingut mostrant la seva preocupació i una sensació d’unitat pel què entenen que podria ser un autèntic desastre el tancament de l’activitat en el cas d’executar-se la sentència.

Arribats...

Continuar llegint...

10 de Juliol del 2013

Sobre els col·legis professionals

L’anterior ple del Parlament va manifestar en rotunditat la disconformitat pel què fa a l’avantprojecte de llei del Govern de l’Estat sobre col·legis professionals, després que Convergència i Unió presentés una moció en el ple. En la mateixa votació també es va manifestar el suport als col·legis per llur tasca al servei dels professionals i del país, com a corporacions essencials de la societat civil de Catalunya.

D’aquesta manera el Parlament de Catalunya s’adheria als pronunciaments d’oposició expressada pels col·legis d’advocats, d’arquitectes, de farmacèutics i d’enginyers.

Aquesta disconformitat es basa en molts motius, però des del meu punt de vista podríem resumir-ho amb tres: Primera, perquè des del Govern Espanyol s’envaeix la competència catalana en matèria de...

Continuar llegint...

20 de Maig del 2013

La C-55