e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Novembre de 2012

Un tsunami a favor del president Mas

Estem arribant al final de la campanya electoral i continuen concentrats tots els atacs contra el president Mas, especialment des dels mitjans de comunicació de Madrid i des dels membres del mateix Govern central, i no parlem dels atacs que rep dels partits que el combaten des de Catalunya mateix. Tothom ataca la seva persona, cal abatre'l perquè ell encarna, segons ells, l'aspiració de Catalunya a la independència i es pensen que matant la cuca han matat el verí, com si la resta de vots que vagin a parar a les altres formacions independentistes no tinguessin el mateix valor que el que atribueixen als que pugui obtenir el president Mas.


Saben molt bé el que es fan, ja que intenten, amb la política de l'atac personal i amb la política de la por, que el president Mas no obtingui majoria absoluta perquè, si passa això, diran que ell haurà fracassat, ja que en no arribar a aquesta majoria absoluta, el projecte perdrà el seu lideratge i, en conseqüència, quedarà amputat.


Quina manera més estranya de pensar! La majoria per dur a terme aquest projecte la pot obtenir el senyor Mas directament amb la seva formació política o bé es pot obtenir sumant la totalitat dels vots que pretenguin el mateix i no els vots d'una sola formació política. Això ho sap tothom; doncs, per què aquest acarnissament contra una sola persona? Senzillament per evitar que aquesta persona capitalitzi una majoria absoluta indiscutible al seu favor i n'arribi a ser el portantveu. Li coneixen el coratge, la serenitat d'ànim i la intel·ligència. Saben que una persona així al capdavant, elegida per la majoria absoluta dels votants, donaria molta més força al moviment per arribar al referèndum amb possibilitats clares de victòria que no pas si aquest lideratge fos conseqüència d'una majoria obtinguda amb la votació de les altres formacions favorables al dret a decidir de Catalunya, tot i ser igualment majoria absoluta.


És per tot això que jo crec que cal votar el president Mas en clau sobirana per demostrar a tothom, i amb això vull dir a tot el món, que Catalunya sap el que es fa, i que la manifestació de l'onze de Setembre no va ser cap miratge ni cap cop de rauxa, sinó que el poble de Catalunya sabia molt bé el que volia anant darrere una pancarta que proclamava la nostra voluntat de ser un nou estat d'Europa. El president Mas va entomar la torxa i ha plantat cara tantes vegades com ha calgut, amb un discurs serè, sense insults malgrat sentir-se'n dir de tots els colors. Fins i tot l'han titllat de covard.


I espereu-vos, perquè el reguitzell d'insults encara no ha acabat. Què pretenen aquesta gent? Que caiguem en la seva trampa? S'equivoquen. El nostre camí és el de la via democràtica. Nosaltres volem que el poble parli, que hi digui la seva, tranquil·lament, civilitzadament, pacíficament, aplicant aquesta vegada el seny de debò i no aquell seny que tan sovint ens ha fet traïdors sense voler.


Per totes aquestes raons desitjo que el 25 de Novembre hi hagi un tsunami que doni una majoria absoluta general favorable al dret a decidir de Catalunya, i que aquest tsunami  doni també la majoria absoluta particular al president Mas.


Manel Cardenya - Grup Cruïlla de Debat - Penya de l'Ateneu Barcelonès

19-11-2012

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1260
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR