e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juny de 2009

Aquests dies s’estan donant a conèixer iniciatives intel·ligents i novadores en referència a l’estat de la nostra nació. Catalunya està oprimida per Espanya d’una  manera cada vegada més flagrant i dolorosa, i ja és hora que ens plantem. Les propostes independentistes em semblen les més assenyades de cara al futur, ja que està sobradament demostrat i experimentat  que la gent del nostre veïnat no ens vol tal com som. I que no ens voldrà mai.

És ben veritat que actualment, i a causa de les onades migratòries arribades, primer des d’Espanya i ara des de tot el món, a Catalunya hi convivim diverses tendències polítiques, religioses, culturals, però això no pot significar de cap manera la pèrdua de la nostra personalitat diferenciada, tot i que expressament oberta a l’acollida i a la integració, actitud que com a poble hem demostrat sobradament.

Per aconseguir objectius a mitjà termini cal implicar els altres pobles i nacions, i segurament oblidar les opinions que ens arriben de “la resta de l’estat” que sempre són desfavorables.

Per això crec que cal constituir grups organitzats per comunicar fora de “la resta de l’estat”, la nostra situació real i quotidiana de manera que el món rebi informacions directes i fidedignes sobre el que estem patint i el que volem com a nació que pretén ser sobirana, cosa que no sorprendrà ningú. El que sí sorprendrà probablement, és que en les nostres circumstàncies i durant tants anys, fins ara no es plantegi seriosament la necessitat d’una independència de fet i de dret.

Volem un estat sobirà en relació amb el conjunt de les nacions, i volem tenir representació pròpia en les instàncies de govern de la Unió Europea i de les Nacions Unides. No hem d’esperar permisos ni que ens hi convidin sinó que ens hem de decidir a trucar a les portes que més ens interessin i que fins ara tenim tancades per intercessió de “la resta de l’estat”.

Sefa Amell, ”Cruïlla de Debat” , penya de l’Ateneu barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1818
7
Comentaris afegits 
Joan (bcn) 29-06-2009 - 19:14
Facil solucion a esta desafeccion. EL 20 % no quieren continuar siendo españoles y el 80 % si. Bien partimos Catalunya, Lleida y Girona para los independentistas (más o menos son el 20%) y el resto seguimos igual, eso si, sin la matraca constante.
Juan (Barna) 29-06-2009 - 17:05
"Cataluña, cada vez más oprimida en forma flagante y dolorosa ..."Pobrecitos los catalanes, nos están saliendo arrugas en el rostro de lo que sufrimos cada vez más por culpa de los malvados sanguinarios de los españoles. Yo ya no puedo más, me muero ....
Josep Ma (Banyoles) 22-06-2009 - 11:50
Per Iceman i altres. Manca el dret que una llengua com la catalana sigui oficial a la UE i al seu estat. Manca una política fiscal transparent i decent. Manca el dret que la societat catalana pugui autodeterminar-se. Et sembla poc?
Carolina (Barcelona) 18-06-2009 - 18:41
Ben dit. Cal repetir-ho contínuament, a dins i a fora. Fer-nos pesats en això no vol dir ser maleducats, sinó una mostra de que alguna cosa està passant: de que ja n'estem farts de l'Espanya opressora i intolerant, i que volem marxar-ne!
Enric (BCN) 18-06-2009 - 11:02
Gràcies pel vostre article! Si algú fa servir qualificatius com el de 'ments inferiors', de ben segur que aquest personatge ja és fruit de l'opressió. Això sí, només li preocupa els diners (molt íntegre per la seva part). Som majoria i anem pel bon camí!
TORNAR