e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Desembre de 2013

SISI

Costarà més o menys però els catalans votarem. No es pot ser demòcrata i impedir que un poble pugui votar, que és la forma d’exercir la democràcia. Tampoc no es pot pertànyer a un club de demòcrates europeus i no ser demòcrata.

Recordem la pregunta que haurem de contestar a les urnes el 9.11.2014:

Vol que Catalunya
esdevingui un Estat?
SI - NO

En cas afirmatiu,
vol que aquest estat
sigui independent?
SI - NO

Ara vull analitzar el que votaran els seguidors dels distints partits polítics amb una doble entrada: la fidelitat al partit d’una banda i d’una altra amb una visió més casolana del meu entorn.

Qui podrà votar? Aquelles persones que estan censades a Catalunya : les que hi viuen i hi treballen i les que hi viuen del "cuento", les que s’estimen Catalunya i les que no se l’estimen.

El primer grup el formen aquells catalans que se  senten part de la nació catalana, una nació amb més de 1.000 anys d’història, amb una llengua i cultura pròpies i amb una manera de ser pròpia. La identitat catalana es pot tenir per la pròpia història o per adopció. Pocs catalans trobaríem que no tinguin un avant passat de fora, començant per mi mateix.

També formen part d’aquest grup els immigrants que varen venir a treballar a Catalunya i que s’han integrat, encara que molts d’ells no parlin català.

Hi ha un grup de catalans d’origen estranger que donen testimoni de la seva catalanitat que és la nostra. En són exemples la Patricia Gabancho, en Mathew Tree, en Toni Strubell, la Maja Stibilj, entre d’altres.

Aquest primer grup el formen els votants de Convergència i Unió, els d'Esquerra Republicana, els d'Iniciativa per Catalunya - Verds i els de la CUP. Són els del SI SI.

Què votaran aquesta vegada els socialistes catalans? Els que comparteixen els valors del socialisme i no segueixen les directrius del PSOE votaran SI SI.

Els que encara es creuen que Espanya pot ser un estat federal, com predica el tristot del Pere Navarro, votaran SI-NO.

Els seguidors del PP i C’s votaran NO a la primera pregunta i s’estalviaran haver de votar la segona.

Lògicament hi haurà, com sempre, els vots en blanc i els nuls.

Tot aquest grup de votants els podem analitzar des d’altres punts de vista. L’ordre no vol dir res:

1.    Els que diuen que se senten tant catalans com espanyols, --que en la pràctica són espanyols-espanyols--, començant per la noia de la Camarga. Queden englobats en el PP i C's.

2.    El grup dels ressentits o de l'autoodi, catalans anticatalans. Ressentits de què? Moltes vegades per experiències personals. Citaré només l'Albert Boadella, si vota aquí. En conec uns quants però vull mantenir la nostra relació. La majoria voten C's.

3.    Els que viuen d’un sou de la política, que estan ben pagats per a parlar malament de l'Artur Mas i de Catalunya. S’ha d’entendre, si perdessin aquesta feina no en trobarien una altra. Són l'Alícia, en "Pera" i un llarg etcètera que conviuen a tots els partits.

4.    El grup dels espanyols conqueridors que són els espanyols-espanyols que varen venir a Catalunya, que no s’han integrat ni es volen integrar i són militants de l’espanyolisme més ranci. Com la muller d’un amic meu que porta aquí més de 30 anys, i ni entén ni vol entendre el català. Defensa la seva espanyolitat sempre i en tot moment i creu que som nosaltres els que hem de renunciar a la nostra identitat. En unes eleccions en Francisco, que és com es diu el meu amic, em va dir: "esta vez votaré CiU, con una condición, que no se entere mi mujer".

5.    Aquest grup el formen una colla de catalans-espanyols, d’una profunda religiositat catòlica, militants o simpatitzants d’una mateixa organització religiosa, obra seriosa, molt influent, molts d'ells catalans que parlen en castellà als seus fills.

Un bon amic meu (q.e.p.d.) deia referint-se a Jesús: "hijos míos amaos los unos a los otros..."
-Jo l’interpel·lava: "Jesús no parlava castellà, parlava hebreu...

 Aquest grup, amb alguna excepció, voten PP o CiU a les catalanes i PP a les espanyoles. En el nostre cas, la majoria votaran SI-NO.

Hi ha grups de gent que en un moment donat, en el seu vot, deixen de ser fidels al seu partit per interessos personals. Un exemple clar és el grup d’avis jubilats, que,en les passades eleccions, es varen creure el que deia l'Alícia, que si no votaven PP deixarien de cobrar la pensió. S’entén que per un avi la pensió és el més sagrat del món i encara més si la seva pensió aguanta un magre pressupost familiar.

De tot plegat en podem treure una conclusió, que la convivència i la tolerància és el bé més preuat del nostre poble. L'Alícia ho sap i intenta trencar-la. És per això que ens ataca directament al cor.  No se’n sortirà.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
998
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR