e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Novembre de 2011

És molt freqüent escoltar com persones que s'identifiquen, en principi, com a no contràries a la idea d'una Catalunya independent, fan escarafalls davant la possibilitat que el procés vers l’assoliment d’aquest objectiu sigui conduit per un partit que no sigui el dels seus; o a la inversa, sentir dir “per què ser independents si ha de governar... en Tal?”

Els qui opinen així no s'adonen que només fan que posar bastons a les rodes al moviment vers la independència. A tots ens agradaria que els que  lideressin el moviment fossin dels nostres, però cal adonar-se que és tot el poble, o la majoria del nostre poble, qui hi està implicat, amb tota la diversitat de maneres de pensar. El moviment per la independència és nacional, divers, transversal i, per tant, democràtic.

A més d'aquesta condició, tenim l'altra: la de ser pacífic. Pacífic i democràtic.

Per tant, aquelles visions particularistes que diuen que “si no és així com jo dic, no hi jugo” són puerils i un potent obstacle per a l'entesa. La democràcia permet que puguem, des de punts de vista diferents, lluitar per un ideal comú que beneficiï tothom.

Mentre entre nosaltres hi hagi qui vagi posant aquest tipus d'objeccions, els nostres opositors se'n felicitaran perquè s'adonaran que no tenim clar l'objectiu. Ells sí que el tenen clar. Ells no volen donar-nos la raó, tot i que saben que la tenim.

Per tant, la tasca és molt dura i difícil de dur a terme. I està clar que es veuria facilitada si deixéssim de fer el mec amb aquestes puerilitats i ens poséssim a treballar per vèncer les dificultats.

Res no és gratuït. Tot ho hem de guanyar amb el nostre esforç. La jornada que es va celebrar fa ben poc, sobre "Construir un nou Estat", ens ho va fer veure ben clar. Hi ha molta gent disposada a posar-hi el coll, i els passos que en poc temps hem fet tots plegats són passes de gegant, però només estem a les beceroles. Hem aconseguit una cosa ben important: veure-hi clar. Hem vençut molts tòtems, començant per l'econòmic, i ara ja veiem moltes clarianes perquè del nostre cervell s'han esvaït moltes boires.

El camí cal seguir-lo amb fermesa. Anem-hi, doncs, i deixem-nos estar de romanços. Posem-nos a treballar.

Manel Cardenya
Cruïlla de Debat - Penya de l'Ateneu  Barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1066
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR