e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juliol de 2012

Salvem Catalunya Caixa

Recordem com hem arribat aquí en aquest assumpte tan trist i desgraciat:

El Banc d'España va tenir la "brillant" idea d’agrupar en Bancs el negoci bancari de les Caixes. Caixes bones i dolentes, amb la qual cosa tots els grups varen passar a ser dolents i no se n’ha salvat ni una.

En el nostre cas, el negoci bancari de CAIXA CATALUNYA, CAIXA MANRESA i CAIXA TARRAGONA es va agrupar en el banc CATALUNYA BANC, que opera sota la marca CATALUNYA CAIXA, presidida pel senyor Adolf Todó.

Actualment CATALUNYA CAIXA pertany, en un 90%, al FROP, Fondo de Reestructuración Bancaria Ordenada, que estava pendent d’adjudicar-la en subhasta a un dels pretendents: BBVA, Santander, Sabadell, Popular i JCFlowers. Aquest procediment s’està endarrerint perquè això ha transcendit l’escala espanyola. Existeix un Memorandum de Entendimiento que és una guia que el govern espanyol ha de seguir per disposar dels 100.000 milions d’euros de crèdit que li ha concedit la Unió Europea. Qualsevol actuació que es pugui produir els propers mesos sobre el sistema financer espanyol passarà per les mans del Banco de España, que haurà de demanar autorització a la Comissió Europea, al Banc Central Europeu, a l'EBA i al Fons Monetari Internacional. Menys intervenció, en podeu dir com vulgueu.

Per disposar dels 100.000 milions, uns auditors nomenats pel Banco de España estan fent l'auditoria de les entitats afectades, que han reunit en grups. CATALUNYA CAIXA està en el grup "1", que el formen aquelles entitats en mans del FROP que són considerades viables: BANKIA, CATALUNYA CAIXA, NOVA CAIXA GALICIA i BANC DE VALÈNCIA.

L’informe dels auditors, i la decisió de per on han d’anar les coses, se sabrà el setembre.

El forat que té Catalunya Caixa es va produir abans de l'actual mandat del senyor Adolf Todó i el seu equip. El compte d’explotació de l’exercici 2011 donava un marge d’explotació abans de dotacions de 304,4 milions d’euros, que no està gens malament. El senyor Todó, en una entrevista amb en Josep Cuní, ens va acabar de convèncer que CATALUNYA CAIXA té futur.

De totes maneres el problema de CATALUNYA CAIXA és la torna del problema BANKIA. El senyor Montoro-de Guindos, ho sap. També hauria de saber que no poden treure el Reino de España de la crisi contra Catalunya. Desvincular CATALUNYA CAIXA de Catalunya és un lleig que no ens poden fer, ni ells, ni Europa.

En tot aquest procés, hi trobem a faltar un plantejament català, creïble, ben fet i liderat per gent solvent, que en tenim de molt bona. Se’ns podrà objectar que les grans fortunes catalanes ja estan vinculades a algun grup bancari, però entre tots els estalviadors petits i mitjans en fem un de gran, i només necessitem el lideratge.

On és la Cambra de Comerç? On és el Cercle d'Economia? On és el Foment del Treball? On són CCOO, UGT i els altres sindicats? On és la PIMEC...? Salvem CATALUNYA CAIXA!

La marca CATALUNYA CAIXA té un valor afegit per als catalans, un valor incalculable. En una situació com aquesta, és lògic que s'estengui el pànic entre els clients i es retirin els dipòsits. Doncs en aquest cas ha passat tot el contrari, no solament no han disminuït els dipòsits, sinó que han augmentat. Esperem que el senyor Montoro-de Guindos per una vegada pensi amb sentit comú, i no ens obligui a emportar-nos els nostres estalvis de CATALUNYA CAIXA.


Jaume Rosell i 50 més

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2095
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR