e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Març de 2010

Durant l’any 2007 els mitjans de comunicació es van fer ressò de la profunda inquietud que el projecte del TGV pels peus de la Sagrada Família i la Pedrera havia produit en àmplies capes de la societat catalana; i de més enllà arribaven documents signats per més de cent il.lustres professors d’arquitectura d’universitats de tot el món, amb el seu crit d’alarma.

 

Foment se’n rentava  les mans, dient que ells havien seguit els dictats de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat. I aquestes institucions es limitaven a dir  que “la gent s’havia de moure per criteris de racionalitat”.

 

I així van quedar les coses: la modernitat i la racionalitat, per una banda, i la irracionalitat i el carquisme, per l’altra. Algú, des del camp de la progressia. fins i tot ha qualificat la Sagrada Familia de “vòmit del catolicisme” .  Aquesta dicotomia sembla que va fer forat i els periodistes van deixar de parlar del tema.

 

 El dia 7 d’abril de 2008, el Col.legi d’Enginyers de Camins de Catalunya, a suggeriment de l’Ajuntament, va organitzar una jornada monogràfica sobre  túnels en zones urbanes densament poblades d’Europa.  Van asistir-hi diversos enginyers estrangers, entre ells Peter  Jakobs i Jan Diglinger , responsables del projecte del metro de Colònia. Es va dir que actualment existien coneixemens tècnics suficients per realitzar, amb èxit, projectes urbans molt complexos. Però cap dels ponents no  es va voler manifestar , com falsament van donar a entendre els responsables municipals, sobre el projecte del TGV per  la Sagrada Família, al.legant que desconeixien el tema.

 

I heus ací que  uns mesos després, ja dins de l’any 2009, ens  va arribar la notícia de l’esfodrament de l’edifici de l’arxiu històric de la ciutat de Colònia, a causa de les obres del metro, amb víctimes mortals i amb la pèrdua  del valuosíssim  material de l’arxiu.  Es a dir que el projecte del metro de Colònia que ens posaven com a exemple va produir l’ esfondrament d’un edifici singular. I els   autors del projecte eren uns dels enginyers assistents a la jornada monogràfica del Col.legi d’Enginyers de Camins que havien afirmat orgullosament que la tècnica moderna tot ho pot. Doncs bé, els diaris es van limitar a donar la notícia, sense comentaris, com si no tingués res a veure amb nosaltres. I el silenci encara dura , ara que les obres s’acosten fatalment al temple .

 

És l’esfondrament de Colònia el darrer avís per la Sagrada Família ?  S’imposaran finalment l’autèntica racionalitat i la sensatesa ?

 

Josep Maria Macip i Gich, Advocat.“Cruïlla de debat”, penya de l’Ateneu barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1137
1
Comentaris afegits 
Gerard (Barna) 29-03-2010 - 02:47
"S imposaran finalment l autèntica racionalitat i la sensatesa?". Esperem-ho, encara q amb els "responsables" q tenim,esta fotuda la cosa. Oi q el ple de l'ajuntament hi va votar en contra? Per a que serveixen les seus parlamentaries si no se'n fa cas?
TORNAR