e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Març de 2010

Ja ha veuen vostès, qualsevol motiu és causa de revenja entre els partits. Pensem que el foc d'Horta de Sant Joan va ser una gran desgràcia, que la nevada ha estat excepcional i, sobretot, que les companyies elèctriques són un veritable desastre. Si fa vent les torres es retorcen, però si neva també. No es poden reforçar? No es pot calcular una torre amb tots els inconvenients previstos i sumats: vent més neu? I els trens? No es pot preveure tenir una brigada per treure neu o fang d'esllavissades de les vies obturades? Ja sabem que els responsables polítics no són déu, sinó que són el que són, però en lloc de treure informació de les darreres malvestats, el que saben fer és dir: Oh, nosaltres sí que ho fem bé i no aquells altres que hi havia abans.

Senyores i senyors, és que abans era igual que ara? No hem avançat gens en previsió i tecnologia? Com és que ara ens passa el mateix que abans? No n'hem tret cap experiència d'aquest abans? Esperen que en el futur ningú els tirarà en cara alló que fan ara?

Son algunes de les preguntes que em faig llegint els diaris i escoltant declaracions clarividents dels actuals vigilants de la nostra vida i de les nostres seguretats. Com pot ser que tota una part de Catalunya hagi passat aquestes nits de més fred de l'any sense electricitat. Aquest és un problema anunciat, i una part dels polítics que encara tenen el poder es resisteix a la insta•lació d'una nova línia que ens portaria fluid des de França, i s'oposa a qualsevol solució que passi per l'energia nuclear de fusió o de fissió. Ni se'n pot parlar perquè són grans ecologistes i prefereixen que la gent es mori de fred i que els negocis no puguin funcionar abans no es posin seriosament a estudiar noves solucions, per exemple soterrar línies d'alta tensió, cosa realment costosa però que evitaria aquests situacions desgraciades.

Sempre tenim eleccions a la vista i això també és una veritable desgràcia per a la ciutadania. Mai no es pot tocar res, no fas cas que algú s'empipi més encara i no ens voti. D'aquesta manera es va tirant de la rifeta sense fer allò que cal, que és disposar i prendre decisions, i manar quan calgui.


Sefa Amell, "Cruïlla de debat"

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1026
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR