e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juny de 2012

Pep Guardiola: El monjo que no es va vendre el Ferrari

Ens vàrem reunir set amics per veure la final de copa per TV, sis homes i una dona. Un d’ells -li diem "el professor" perquè dóna classes a la universitat- ens va dir que estava fent un estudi sobre la personalitat d’en Pep Guardiola, que de moment titulava PEP EL DIVÍ, i que ens havia portat una enquesta per si la volíem contestar. Tots vàrem dir que sí. Els meus apunts poden comportar alguna inexactitud, espero que el profe no m’ho tingui en compte.

− En Guardiola és un líder? Sí, per unanimitat.

− És més líder que entrenador? Sí.

− Qui és millor entrenador, en Guardiola que en 4 anys ha guanyat 14 de 19 títols possibles o en Vicente Del Bosque que amb el mateix equip bàsic, sense el Messi, va guanyar la copa del Món? En Guardiola, per unanimitat.

Aquí vaig voler introduir una observació: "A partir de demà el millor entrenador del món per a mi serà en Tito Vilanova". Tots érem culers i tots vàrem expressar la nostra confiança en ell.

− En Guardiola cuida molt bé la seva imatge fins als més petits detalls: paraules, silencis, gestos, tos, vestits, etc.?

Sí, té clar que per a un home públic és més important la imatge que la realitat, cuida l’escena minuciosament.

− És un home de país? Sí, per unanimitat.

− És humil? No, per unanimitat.

   Aquí s’hi van afegir molts comentaris: una imatge de molt humil, molt humil, es toca amb la vanitat i la supèrbia.

− Llegeix poesia? Sí, la del seu amic Martí Pol.

− És un filòsof? Ibrahimovic deia que sí.

− Qui és el seu cantant preferit? En Lluís Llach, per unanimitat.

− En Guardiola és un geni? Sí.

− S'ha alegrat del nomenament de Tito Vilanova? No.

Els genis només s’estimen ells mateixos. Si se n’hagués alegrat no seria un geni.

− Estudia molt bé els equips contraris? Sí, amb el Tito, des de la cel·la del monjo en la profunditat de l'Estadi.

− És l’entrenador més ben pagat del món? Sí, dels més ben pagats.

Aquí un dels assistents que viu entre Barcelona i Nova York va fer un comentari que em va semblar interessant: En Guardiola se’n va un any a Nova York, on té el seu amic Xavier Sala i Martín, perquè allí hi ha les agències, sport agents, més importants del món, com IMG i CAA, que representen els grans esportistes. Els contractes que aconsegueixen pels seus representats, professionals i d’imatge, no tenen res a veure amb les xifres d’aquí, allí són molt més altes. Això no es contradiu amb anar amb la família a passar un any sabàtic a Nova York per reflexionar sobre el seu futur, sense la pressió de la fama, i aprofitar-ho perquè els seus fills estudiïn un curs a Nova York i perfeccionin l'anglès. Tampoc no es contradiu amb el fet que després entreni un equip anglès o vagi d’assessor a Qatar.

− En Guardiola es dedicarà a la política? No, per unanimitat.

Aquí hi varen haver molts comentaris. La senyora va dir: "Tenim crisi? No sabem com resoldre-ho? Per què no es presenta en Guardiola com a President de Catalunya? Ell ho arreglaria. Jo el votaria".
Algú va parlar de la possibilitat d’un partit polític liderat per en Laporta, en Sala i Martín i en Guardiola. Algú va dir també que era massa intel·ligent per a caure en aquest parany. També hi va haver algú que va recordar el consell que va donar als catalans per a resoldre els problemes del País: aixecar-se ben d’hora, ben d’hora...

− En Guardiola ha sortit per la porta gran? Sí, per unanimitat.

És l’home més homenatjat de la història del FCB. El Parlament de Catalunya li ha posat la medalla d’or en reconeixement al que fa per al país.

− Gràcies Pep? Sí, per unanimitat.

Vàrem parlar de moltes més coses, de les quals no vaig prendre apunts o no m’ha semblat interessant transcriure-les aquí.

No ens ha preguntat si el consideràvem un heroi. Ens ho preguntem nosaltres. Si el Parlament de Catalunya l'hi considera, nosaltres també.

Mentrestant TV3 va donar l’alineació del Barça: Pinto, Montoya, Mascherano, Piqué, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta, Alexis, Messi i Pedro. L’hem trobada la millor, per unanimitat. M’ha sorprès que el professor també la trobés bé, perquè el dia del Madrid i el del Chelsea va ser molt crític amb l’alineació.

Quan va començar el partit, ens vàrem concentrar a veure’l i gaudir-lo. Tots menys un que sóc jo, que sóc patidor de mena i malgrat guanyar per 3 a 0 des de la primera mitja hora, vaig patir fins al final.

No hi va faltar el cava per brindar per la victòria i... pel Tito Vilanova.

Benvingut Tito!

Eduard García
Cruïlla de Debat de l'Ateneu Barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2854
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR