e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Maig de 2009

Passi el que passi a Roma

Passi el que passi a Roma, la temporada del primer equip de futbol del FC Barcelona haurà estat un èxit, i tots els barcelonístes hem d’estar contents des del President a l’últim soci o seguidor. Guanyar la copa i guanyar la Lliga ja es per si mateix un gran resultat, i arribar a la final de la champions és condició necessària per  poder-la guanyar.

Cal dedicar un record especial a tots els tècnics i col·laboradors del futbol base, que no surten als diaris i que amb la seva feina perseverant fan possible èxits com aquests. En Samitier deia que els grans jugadors del planter surten de tant en tant, com les bones collites; però és evident que si no cuides la vinya, de bones collites no n’hi ha.

Es dóna la circumstància  que el nucli bàsic del nostre primer equip està format per gent de casa: Bojan, Busquets, Iniesta, Jorquera, Pedro, Piqué, Puyol, Messi, Víctor i Xavi, i en alguna alineació han estat majoria. A tots els de casa, i també als de fora, la nostra felicitació més cordial;  no podem oblidar que els qui treuen les castanyes del foc al terreny de joc són els jugadors.

El líder de tota la plantilla es un tècnic de casa, en Pep Guardiola. Hem de reconèixer-li la gran tasca que ha portat a terme, arribant a tres finals. Però no podem oblidar l’èquip de tècnics, metges i cuidadors que li han fet costat. Físicament l’èquip ha donat proves d’estar molt ben preparat.

Des d’aquestes pàgines volem fer arribar el nostre reconeixament i un record afectuós als tècnics del futbol base que van portar aquests nois a la Masia, i que amb la seva feina, moltes vegades anònima, han fet que aquest any hem recollit 2 títols, potser tres; però passi el que passi el dimecres que ve a Roma, la temporada haurà estat un èxit, i tots els barcelonístes n’estem molt contents.

De la final de copa cal resaltar que va ser un partit modèlic al terreny de joc, a la grada i al carrer, per part dels jugadors i per part de les afeccions. Són aquells comportaments que ens permeten veure l’esport com un vincle que enforteix l’amistat entre els pobles. Cal saber guanyar i cal saber perdre;  tot un exemple el comportament de l’afecció de l’Athlètic. Els que van causar problemes a Barcelona no són culers, sinó professionals dels aldarulls.

Hem de saber gestionar l’éxit amb humilitat. Si som humils i treballem amb intensitat, constància i intel·ligència, això ha de durar.

Esteve Avellan i Lluís Mas, “Cruïlla de debat”, penya de l’Ateneu barcelonès.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1211
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR