e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Octubre de 2009

Obsessions esquerranes i dretanes

El Sr Puigcercós sembla creure en una Catalunya amb adjectius: dretes o esquerres, i tots  creiem en alguna ideologia, encara que més aviat veiem el món europeu amb poques diferències entre liberals o social-demòcrates a l’hora de fer política. Però fer política de classes socials tan barrejades és al dia d’avui de discutible oportunitat per a les nostres terres.

El lliure pensament de tot: religió, economia, esport, etc. etc. és del tot lícit;  però en la situació política catalana actual és imprudent fins al moment que recuperem les llibertats nacionals. No és el moment de qualificar la Pàtria d’esquerres o dretes, sinó de assumir totes les sensibilitats en una acció nacional conjunta; sense renunciar ningú a les seves preferències ideològiques del demà, que permetin un dia exercir les llibertats polítiques més diverses, quan sigui possible assolir poders substancials d’Estat. Parlar d’un País d’esquerres o dretes abans d’aconseguir la llibertat és una actitud irresponsable, si se n’és conscient, i si se n’és inconscient, és ingenuïtat o mala fe, a la recerca d’altres beneficis que no tenen res a veure amb la llibertat col·lectiva.

Arrapar-se als adjectius de classe social o ideològica, en l’actual situació i moment del País, és posar el carro davant dels bous...prioritzar la ideologia abans que la pàtria, és pervers. Hi ha qui malmet el negoci fent transformacions abans d’hora, i d’altres que no s’adonen que emprar un llenguatge decimonònic esquerrà o plurinacional, aquí i ara, només interessa els espanyols, qui quan es tracta d’Espanya s’ajunten tots, com molt bé va dir Puigcercós a la seva conferència al cicle de presentacions del “III Congrés Catalanista del 30 d’abril” al Col·legi de Doctors i Llicenciats: l’enemic de la pervivència de Catalunya com a Nació no són els catalans informats o desinformats,  sinó el perill que els espanyols facin política sumant dretes i esquerres per anorrear Catalunya. És l’hora de reclamar la unitat, en la diversitat dels catalanistes per un projecte comú: la sobirania.

Les ideologies d’esquerres i dretes per després de la llibertat nacional. Catalunya per sobreviure té unes altres prioritats abans de poder decidir quina organització administrativa aplica. Si això no es té clar cal anar esperant que arribi la llum i que una majoria de catalans entenguin per on cal començar. El termòmetre per veure el grau de catalanitat són les urnes. Incloses les d’Arenys. L’arribada de la plenitud de Catalunya només pot venir amb progressos i retrocessos per la via electoral.


Enric Cirici, “Cruïlla de debat”, penya de l’Ateneu barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1274
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR