e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

31 d'Octubre de 2008

Ministres i Ministresses de "cupo"

Davant l’actitud de la ministressa Chacon, que nega el retorn de la caserna del Bruc a la ciutat de Barcelona, hom dedueix que la fervent propagandista del Sr. Zapatero és més fidel a qui la va fer ministressa que no al poble de Barcelona que la va elegir diputada a les Cortes espanyoles. Recordem la passió socialista que manifestava en els seus mítings de les darreres eleccions, a favor de Zapatero (PSOE),  anunciant-nos calamitats còsmiques contra el poble de Catalunya si guanyava el Sr.Rajoy (PP), i que, per tant, calia votar-la a ella per fer president José Luis (Zapatero). I afegia insistentment que, si no la votàvem,  cauríem en la pitjor dissort: “que viene el PP”, deia.


A la vista de la influència que ella exerceix a favor de Catalunya, ens sembla que els parlamentaris d’origen català del PSC/PSOE obeeixen només els dictats centralistes del PSOE; i els ministres i ministresses del PSC a Madrid practiquen la més estricte obediència al centralisme espanyol, són “floreros” i només hi són per complir amb la quota socialista que pertoca a la “provincia”. Sabem, per experiència, que els ministres socialistes elegits entre els diputats de les demarcacions catalanes estan ben lluny dels interessos nacionals i ni tant sols “autonòmics”. Més encara que antics ministres del Franco, com Gual Villalbí i altres de trista memòria. Sorprèn la fredor i la inhibició amb què els funcionaris dels ministeris o els diputats a Madrid procedents de Catalunya tracten el seu País d’origen. Sobta veure el desarrelament de la que ells en diuen “autonomia”, que és confirma a l’hora de la veritat, ja que els ministres i diputats del PSC/PSOE sempre voten amb el PSOE, encara que allò que s’aprovi vagi en contra de la gent que els ha votat a les demarcacions que teòricament ells representen. Els diputats del PSC al Congrés no s’han oblidat mai de votar amb el PSOE a les “Cortes españolas”. No ens estranya, atès que, com diu algun d’ells,  ja han superat la crosta catalana. Jo diria també que el pa i tot.


La coartada és sempre la mateixa: la prioritat de les polítiques socials per sobre de les nacionals. Que resulten migrades, per no dir escandaloses, com l’ajut  genial i ofensiu dels 400 euros any, que són per una vegada, i només per aquells que tenen renda positiva. Els que no tenen renda a retornar, els pobres, no se n’ han pogut beneficiar. Els que ens han salvat del PP, el Sr Zapatero i la ministressa Carme Chacón, han superat la frivolitat de tots els seus antecessors.
No cal recordar, per veure “lo del cupo”, l’estol de ministres socialistes catalans, sense crosta catalana,  que hem gaudit al llarg d’aquests anys de política que en  diuen social. No cal recordar noms de ministres socialistes o del PP, tots ells fidels al pensament únic i unitari de les esquerres i  de les dretes espanyoles pel que fa a l’organització de l’Estat.
La realitat és que quan és necessari el suport dels partits d’obediència catalana per formar govern a l’Estat les coses van millor. El PP va ser més dúctil, per necessitat, quan va precisar el recolzament d’un partit català sobirà; en canvi el PSC, que va ser decisiu per fer president el Sr. Zapatero, com que no és del tot sobirà, s’acontenta amb ministres de “cupo”, que depenen més del PSOE que del PSC. I voten els pressupostos estatals en bloc.


La conclusió, com deia Valentí Almirall fa 120 anys, és clara: només hem de votar partits d’obediència catalana si volem deixar de veure ministres i ministresses que fan el paper d’estrassa davant qualsevol problema que afecta Catalunya.

Enric Cirici, “Cruïlla de debat”, penya de l’Ateneu Barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1244
3
Comentaris afegits 
Catalunya i Espanya són plenes de vagos (Barcelona) 02-11-2008 - 21:20
Ei, Cirici, això que penses del castellans, jo ho penso de tots, catalans i castellans inclosos. Quan arribarà un govern que es preocupi pels que treballem, és a dir, que ens rebaixin els impostos a els que estem farts de treballar per vagos.
Torsimany (Vilafranca) 02-11-2008 - 11:31
Més que sucursalistes considero que són els amos del codonyar i no pensen sinó en fer-nos denteta i dir-nos en castellà (of course) : "Santa Rita Rita Rita, lo que se da no se quita"
Carolina (Barcelona) 01-11-2008 - 20:42
Molt ben dit, Sr. Cirici. Cal, però, que aquest sucursalisme (estil "la voz de su amo") del PSC es faci evident entre els catalans. Perquè és d'una evidència meridiana, però no sembla pas que l'electorat se n'adoni.
TORNAR