e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 d'Octubre de 2009

En un Estat democràtic el poder està en les urnes, i s’exerceix a l’hora de votar,  en el moment d’introduir la papereta a la caixa preparada per rebre la teva aportació a la governació del teu País. No cal fer massa elucubracions abans o després de l’acte de sobirania individual. D’aquesta acció es deriva el Parlament de la teva comunitat, que és el qui té la legimitat del “Poder”. I quan et demanen el vot per a altres Parlaments, com el de l’Estat espanyol o l’europeu, no hauries de votar ningú que no representés una força d’obediència catalana. Penso que això és fàcil de detectar. Però hi ha interessats en distorsionar la nostra decisió, fent veure que participem en àmbits més grans.  En la majoria de casos això esdevé un engany, perquè vol dir quedar inclosos dins de candidatures espanyoles.
 
Les eleccions decisives són les del Parlament de Catalunya, la seva representació i composició haurien de marcar la voluntat nacional per sobre de les ideologies polítiques, que en el cas de Catalunya convindria aparcar fins  després d’obtenir una millora substancial de la nostra llibertat. Les tendències ideològiques són importants, però en certs moments de l’Història poden ser pertorbadores. A més, es pot votar la plenitud nacional a través de les diferents  opcions polítiques que existeixen, vigilant, però, l’essència de catalanitat que tinguin. És clar que a aquestes alçades de l’a Història només podem elegir els diputats que estiguin disposats a votar eventualment la Independència de la Pàtria, si això es proposa en el nostre Parlament. Qualsevol convocatòria electoral, ha de servir de test. I si no obtenen majoria immediatament els qui representen la llibertat nacional, almenys sabrem on som i farem camí vers la independència. Com més consciència col·lectiva vers l‘elecció d’uns diputats disposats a proclamar allò que volem, més a prop estarem de la solució, que de segur serà aspra i dura.
 
Cap poble s’ha alliberat fàcilment. Totes les campanyes de bona fe que s’organitzen en altres temes de catalanitat poden ser útils per crear un estat de consciència, però també poden originar frustracions, en perdre, en àrees en les que no tenim poder. I no ens convé ser perdedores en res. Ara  disposem pel vot d’un grau de llibertat suficient per proclamar el que sigui, sempre en l’àmbit parlamentari  Tot el demés que hi acompanyi pot ser positiu, però cal ser molt prudent per emprendre campanyes inútils; especialment hem de fer l’esforç per no creure que ja tenim un País lliure i competir per un color polític com a fita màxima; la vida política de partit ja vindrà si estem emancipats. Abans de ser-ho som una minoria que no compta en cap ideologia espanyola, ja que estan totes elles dominades per un país que no ens estima massa, com està demostrat sobradament.
 
En aquest moments Catalunya, València i les Illes subvencionen la resta de regions autonòmiques derivades de l’invent generalitzat de les autonomies. Si Espanya vol viure en democràcia en el context del món lliure, i especialment a Europa, no pot evitar que Catalunya recuperi el seu color en el mapa de les nacions. La viabilitat econòmica catalana està garantida, i la convivència amb tots els ciutadans també, ja que els catalans hem practicat sempre el respecte  a tothom; la immigració ho sap; i per contra els espanyols fins ara han arribat només a l’estat de “tolerancia” o a la “conllevancia”. I d’això ja ni ha prou.
Per tant, passades  les eleccions europees , hem de prendre nota dels resultats i focalitzar les següents. Per nosaltres totes han de ser unes primàries per la independència.I si encara no, doncs les següents...
 
Enric Cirici, “Cruïlla de debat”, penya de L’Ateneu barcelonès
Cruïlla de Debat

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1377
6
Comentaris afegits 
JoseE. (Zaragoza) 28-10-2009 - 15:05
Soy partidario de la independencia de Catalunya. Organicémosla: Hay que hacer pactos sobre la "llum", el agua, autopistas. Sedes de las empresas: Caixa de Pensions, de Catalunya,.aseguradoras, .. etc. Organimosla... pensemos juntos, sin ira.
papitu (sdfhsa) 22-10-2009 - 01:38
Javi de Soria, no te falta parte de razón. Pero es que Cataluña va en picado y ya no está para ayudar a nadie. En estas circunstancias la solidaridad es un robo.
Javi (Soria) 21-10-2009 - 20:53
No será que en Cataluña hay mucho fracasado que busca en la independencia y en la culpa es de Castilla (en la pobre Castilla) un remedio a sus males. Ya me gustaría que mi tierra pudiera subvencionar en lugar de ser subvencionada con limosnillas.
Charneguito (BCN, Pais Charnego) 20-10-2009 - 10:35
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Cansat de papanates (Vagos n'hi molts a Catalunya) 19-10-2009 - 13:39
Si Catalunya tingués el mateix cupo que Euskadi o Navarra, ja aniria bé? Q volem? Calers? Ens preocupem de les notres empreses o ens interessa més tenir les seleccions nacionals? Aquí els únics oprimits són les empreses i els pagadors d'IRPF
TORNAR