e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Desembre de 2012

Equival a dir que  algú o alguna cosa va de mal borràs o que acabarà malament.

Ja fa massa temps que dura la confusió dins d’UNIÓ DEMOCRÀTICA DE CATALUNYA. Qualsevol observador de la política catalana se sorprèn de les contradiccions en què incorre el partit que des dels seus orígens vol la independència de Catalunya, i de la imatge tan galdosa que està donant ara per mor i gràcia de la persona que se n'ha fet l'amo.

Sorprèn la passivitat de la militància davant de les consignes que el senyor Duran els etziba cada dos per tres. En la darrera, els diu que no es deixin arrossegar per   l’independentisme, perquè posa en perill la cohesió del país, parla de blanc i negre, de  divisió i de no sé quantes catàstrofes més. Tot això es pot llegir a la seva pàgina web d'ara mateix. No és cap invenció. Ho diu com si els militants del partit fossin menors d'edat i no sabessin calibrar la importància dels seus actes.

El senyor Duran no ha entès res o no vol entendre res, la qual cosa és nefasta des de qualsevol punt de vista que es miri. És nefasta per a Catalunya en primer lloc i ho és també per al partit.
UNIÓ DEMOCRÀTICA, que podia haver dirigit el procés cap a la independència juntament amb els altres partits que la volen, ara es dedica, per la boca del senyor Duran, a posar pals a les rodes. Un partit polític com UNIÓ no s'ha de dedicar a frenar un projecte basat en la via democràtica i pacífica que fins i tot la Doctrina Social de l'Església beneeix.

Un partit com UNIÓ ha de mostrar el seu orgull defensant la pàtria, i fer patent que vol el millor per a Catalunya i no passar a la història com el traïdor de la pel·lícula. Els militants d’UNIÓ no només han d'estar orgullosos pel seu passat històric, pels seus màrtirs, per la resistència al franquisme..., sinó que ara també ho haurien d'estar per la seva decidida actitud activa per aconseguir la independència, en lloc d'anar a remolc i a sotragades veient que el qui hauria d'empènyer es dedica a fer la traveta al seu company de coalició cada vegada que pot.

Això moralment no és acceptable. L'actitud i les paraules del senyor Duran confonen la militància i confonen el nostre poble. En aquests moments res no pot ser pitjor i no pot deixar de tenir conseqüències, ja que més tard o més d'hora, la militància reaccionarà i s'alliberarà d'aquesta situació que la fa sentir avergonyida en lloc d'orgullosa, i segurament desitja deslliurar-se d'aquest pes que gravita molt negativament sobre ella.

Si el senyor Mas no pot refiar-se dels tretze diputats d’UNIÓ per dur a terme allò a què s'ha compromès davant del poble de CATALUNYA, el millor que podria fer és renunciar a formar govern i convocar noves eleccions, prescindint de posar a la llista membres d’UNIÓ, llevat que el senyor Duran faci la fi del cagaelàstics i presenti la dimissió de tots els seus càrrecs polítics dins i fora del partit.

És una decisió molt seriosa, però pot ser que resulti imprescindible.

Enric Cirici

Cruïlla de Debat de l’Ateneu Barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1223
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR