e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Febrer de 2009

Suposo que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals reuneix el seu òrgan directiu periòdicament i analitza el resultat de la programació que emet i pren acords per a les properes activitats.

Crec, sincerament, que en les properes reunions l’òrgan directiu d’aquesta Corporació cal que analitzi amb claredat i fent un esforç d’objectivitat quina ha estat la versió dels fets que ha donat de la crisi i el conflicte entre Israel i la franja de Gaza, i, en general, sobre els moviments socials i polítics en aquella àrea del món, tan propera i complexa.

Recomano aquesta anàlisi perquè durant els dies d’aquest conflicte i en conjunt quan es tracta d’explicar els problemes d’Israel amb els seus veïns de la franja de Gaza, crec que ha estat tractat de forma barroera al costat de Hamàs i enfront del govern d’Israel. Tot el que ha fet Israel per a defensar-se ha estat considerat negatiu i l’organització Hamàs ha estat presentada com una víctima en el conflicte.

Si el problema no fos seriós, amb continguts dramàtics, l’actuació de la Ràdio i Televisió de Catalunya podria ser considerada com a ridícula en ignorar els arguments d’uns i altres i presentar-nos la situació com un problema de blanc i negre, simplista, superficial.

Crec que som bastants els que en relació a aquest conflicte no ens hem sentit informats adequadament per la Ràdio i Televisió nacional i hem notat, dia a dia, un intent de presentar-nos els fets carregant les culpes exclusivament en uns i descarregant-les en els altres.

Sí, crec que en les reunions de la directiva de la Corporació cal que s’analitzi que s’ha fet i es proposi millorar l’explicació dels fets i les raons que els motiven.

Joaquim Ferrer, “Cruïlla de debat”, penya de l’Ateneu barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1489
2
Comentaris afegits 
Carolina (Barcelona) 23-02-2009 - 23:23
Sí, és veritat: jo també sentia vergonya quan escoltava les informacions de TV3 sobre el conflicte. Demagògiques, esbiaixades, parcials,.. Enhorabona per l'article. Però, vostè que pot, Sr. Ferrer, faci sentir la seva veu a prop de la Corpo.
Berta-cat.blogspot.com (Barcelona) 23-02-2009 - 19:06
Sionista!!!!! No, en serio, el debat a TV3 no esta admés. OP ets Propalesti i pe tant pro Hamàs...o ets directament prosionista
TORNAR