e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Desembre de 2008

Pep Guardiola és un català de soca-rel, murri, fill de Santpedor, de la comarca del Bages, amic del poeta Miquel Martí Pol, recollidor de pilotes, jugador del FC Barcelona des d’infantil fins a capità del primer equip. Coneix la casa i coneix el complicat món del futbol. Té personalitat i sap estar. Té un cert sentit de l’humor. Té moltes coses bones per a ser un bon entrenador de futbol.

Molts de nosaltres, socis i seguidors del Barça, crèiem que en Pep era un valor barcelonista de futur i que era precipitat  donar-li la direcció del primer equip de futbol, havent entrenat només un equip de 3era divisió. Ens vàrem equivocar; ho reconeixem i ens  n’alegrem ; els resultats de l’equip son l’evidència del treball ben fet del Pep Guardiola.

En Pep i tots nosaltres, socis i seguidors, hem tingut la sort de comptar amb un jugador excepcional com és  Lionel Messi. Amb Messi l’equip és una cosa; i sense ell, una cosa ben diferent. També és un mèrit del Pep haver recuperat un jugador com Samuel Eto que el Club  volia traspassar l’estiu passat. L’Eto d’aquesta temporada no s’assembla gens al de la temporada passada, ni en el seu rendiment al camp, ni en les seves declaracions intempestives, que han desaparegut, ni amb les esgarrifoses històries familiars que s’han donat a conèixer perquè han entrat al jutjat. Esperem que continuï així.

Una altra cosa és l’actitud del President Joan Laporta. No hi confien la majoria de socis, com es va demostrar en la votació de la moció de censura, i tampoc no hi confien la majoria de directius que van ser  companys seus de junta. Està prenent decisions que a mig termini perjudicaran l’economia del club. Ens fa por que la gestió actual del President faci mal al Barça. Citarem alguns exemples.

Ha renovat l’Henry per cinc anys, amb una fitxa molt elevada;  malgrat que ara es pot dir que respon bé, el seu contracte  acabarà quan el jugador tingui 34 anys. Un jugador de futbol després dels 30 anys inicia un descens de les seves facultats, i per menys diners se’n pot trobar un de jove que faci la mateixa feina.

Un cas semblant, encara que més nostre, és el d’en Xavi, amb el qual ha tancat un nou  contracte en absència del Secretari Tècnic. És evident que calia tenir en Xavi content i que la pedrera veiés que es tracten bé els jugadors de casa; però el club haurà de pagar els quatre últims anys del contracte d’una elevada fitxa, d’un jugador que en aquells anys difícilment podrà tenir el mateix rendiment, per més entranyable que sigui.

Sabem que  és un equilibri complicat, però ara ens preguntem si farem el mateix amb jugadors entranyables com Víctor Valdés, Iniesta i Puyol.
Podríem començar a ser austers començant pel President,  i pensar que hi ha socis que fan un sacrifici per pagar el carnet.

El president ha tancat un contracte, per  tenir un equip franquiciat a la Major League Soccer dels Estats Units, del qual el soci no en sap res i que, segons un article publicat  a El Periodico per l’ex-directiu Albert Vicens, tot això no està gens clar.

Esperem que no es tiri endavant la remodelació de l’Estadi, tal com la va projectar el senyor Foster, i que la venda dels terrenys del Miniestadi, quan es realitzi, sigui un model de professionalitat i transparència.

La poca assistència al camp, tot i que el primer equip estè donant un gran espectacle, la podem atribuir també a la falta d’il·lusió del soci cap al comportament del nostre president. Ens fa por que la gestió d’ aquestes dues últimes temporades de la seva presidència faci mal al Barça, la qual cosa  seria greu, perquè s’atansen temps difícils, també pel món del futbol, amb els drets de televisió i patrocini a la baixa.


Esteve Avellan i Lluís Mas, “Cruïlla de debat”, penya de l’Ateneu barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1458
2
Comentaris afegits 
Carolina (Barcelona) 30-12-2008 - 23:37
De l'article se'n desprèn que els autors li tenen mania personal al president del Club, perquè el text està plagat d'inconcrecions i suposicions. M'hi jugo un pèsol que d'en Guardiola van fer comentaris semblants (que si massa jove, inexpert,..)
Pep47 (Barcelona) 05-01-2009 - 18:58
Doncs de la mateixa manera que ara dieu que us vàreu equivocar amb els comentaris despectius contra en Guardiola, d'aquí un temps, quan ja no hi hagi dubte que en Laporta haurà estat el millor president del Barça, llavors també direu que us vau equivocar.
TORNAR