e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Novembre de 2009

Desconec totalment quines accions punibles puguin presumtivament haver dut a terme els detinguts per l‘operació “pretòria”, tant els empresonats com els alliberats amb càrrecs, uns amb representativitat política llunyana en el temps i els altres administradors públics en exercici. És evident que no vull de cap manera justificar actuacions delictives, ni tampoc emetre condemnacions prèvies al judici. M’agradaria que la justícia ho sabés conduir dins dels seus límits de competència.

Confio que actuarà correctament. No estic tan segur que ho faci amb rapidesa. El que si m’ha sorprès és l’acarnissament que determinats medis d’informació han fet de la notícia, i també l’actuació maldestra per part dels qui són responsables de l’actuació policial a l’hora del trasllat dels detinguts davant del jutge. Una cosa és ser jutjar i complir la sentència, i l’altra ser condemnat sense judici. En qualsevol cas, exposar a la vergonya pública els implicats, indueix a fer judicis paral·lels. La presència de la televisió i el canvi d’escenari habitual a l’arribada a la presó madrilenya fa sospitar un acarnissament per raons polítiques. I l’abús és comet precisament en detinguts a Catalunya, la qual cosa fa pensar que la decisió no és innocent.

Afirmar que els arrestats, encara per jutjar, calia emmanillar-los per evitar una hipotètica fugida corrents, és ridícul, una pura exageració prepotent, i suggereix que el que es cercava era un escàndol que afectés tota la col·lectivitat catalana. Avergonyir l’autonomia política catalana. Hom es pregunta moltes coses. Aquestes actituds denigradores haurien estat aplicades amb el mateix rigor a espanyols de nivell semblant? Tot plegat, no s’està aprofitant l’ocasió per atemorir un País que comença a demanar la independència?

Enric Cirici

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1426
4
Comentaris afegits 
TT (Barcelona) 05-11-2009 - 12:41
(segueix) d'imputar carrecs de CDC en actiu ha sacrificat l'alcalde de Sta. Coloma per, al menys, arrastrar "carrecs prehistorics" convergents. De passada, el PSOE dona un avis als "compañeros" del PSC: d'escoraments "massa autonomistes", res de res.
TT (Barcelona) 05-11-2009 - 12:37
(segueix) continuitat (Balears i Catalunya). Desprestigiat el PP a Madrid, Valencia i Balears i CDC a Catalunya, el PSOE disposaria de diputats per a governar a Espanya durant decades (que es l'objectiu). A Catalunya, davant l'impossibilitat (segueix)
TT (Barcelona) 05-11-2009 - 12:35
(segueix) de destruir, per la via judicial, al principal adversari (PP, CDC a Catalunya). I ho fa maniobrant en els grans centres que se li resisteixen electoralment (Madrid i Valencia) o que, tot i governar-hi, no ofereixen garanties de (segueix)
TT (Barcelona) 05-11-2009 - 03:16
Sr. Cirici, hi ha massa fronts com per creure que es una simple maniobra "per atemorir" Catalunya. Al meu entendre, s'ha analitzar en clau espanyola: el PSOE preten erigir-se en el mes semblant al partit unic que permet una democracia a base (segueix)
TORNAR