e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Setembre de 2013

Sorprèn que quan escrius a favor de la democràcia reconeguda per tots els qui estimen la llibertat, i quan defenses la dignitat nacional del teu País, Catalunya, surtin veus desaforades que t’insulten i t’acusen de totalitari. És possible que l’encegament de determinats individus negui la llibertat de les altres persones que reclamen els drets fonamentals de qualsevol ciutadà del món i que treballen, ni que sigui en escrits, per la promoció elemental del seu país. Aquests personatges tenen l’atreviment de burlar-se de la dignitat dels catalans i acusar-los del que ells són: feixistes. Quan un català treballa per recuperar la llibertat com a poble i defensa la seva dignitat, a la qual té dret com a persona i com a col·lectiu, no pot ser acusat de res ni insultat. El fet de néixer en un país, o assumir-lo com a propi si hom ha arribat d’altres indrets –pensant a més que probablement serà on viuran els seus fills–, és un ideal positiu i natural que no mereix els menyspreu dels qui insulten amb qualificatius miserables i falsos. Hom pot entendre la renúncia a una ciutadania però no comprendre qui desqualifica les persones que defensen posicions democràtiques i la seva dignitat personal i col·lectiva com a Poble.

Aquesta gent que acusa de feixistes els demòcrates catalans són els mateixos que diuen defensar la ciutadania silenciosa que no va participar a la gran manifestació de 11 de setembre a Catalunya; però, paradoxalment, a aquesta gent que diuen defensar no la deixen votar per saber què volen. Els unionistes tenen por de qualsevol decisió democràtica. I no diguem sotmetre’s als resultats d’unes eleccions que els totalitaris no poden acceptar perdre.

És incomprensible que no permetin votar a aquella gent que per moltes raons no s’ha manifestat. Aquesta negativa, producte de la por de les urnes, deu ser la manifestació del feixisme. El victimisme explícit és, en tot cas, el del grup que amb tota llibertat es va poder reunir a la Plaça del Rei de Barcelona, i a favor d’una Catalunya “provincial” i intolerant amb la catalanitat i que ha emprat tots els medis que ha tingut al seu abast per sotmetre i humiliar un poble que vol ser lliure i digne en la història recent i remota.

Davant el més del milió i mig de la “via catalana”, els unionistes van reunir lliurement a la plaça del Rei la gent que van voler per demostrar la discrepància, i van ocupar només les escales del Tinell. És al·lucinant que certa gent, que no vol consultes que els podrien ser desfavorables, tractin de victimisme i feixisme els demòcrates. S’equivoquen, perquè la gent és intel·ligent i pot discernir qui són els perseguits i qui són els perseguidors. Espanya només es podrà regenerar quan accepti que ha exercit l’autoritarisme d’intensitats diferents en èpoques molt diverses i llargues, però no ha arribat als seus objectius que no són altres que els d’esborrar l’existència d’un poble que no vol morir.

Em sembla que contemplant la història recent no és difícil demostrar el que dic: només en els darrers cents anys, Catalunya ha sofert imposicions que l’han abocat a la mort com a País. Només la caiguda dels feixismes a Europa li ha donat un respir per iniciar la recuperació de la llibertat com a poble.
La barra dels feixistes no té aturador i hom no entén com en algun moment de sinceritat no es penedeixin de la seva actitud contra la llibertat dels altres. Mentre existeixin grups legals feixistes, Espanya no podrà recuperar la seva dignitat.

Enric Cirici
Cruïlla de Debat de l’Ateneu Barcelonès
29 de setembre de 2013

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1000
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR