e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

05 de Març de 2009

La bona fe dels catalans, i potser també la seva ingenuïtat, mereix un respecte. Ens hem manifestat multitudinàriament a la ciutat de Barcelona amb uns resultats nuls, o bé potser contraproduents i tot si, com es va veure després a les urnes, aquella unitat nacional manifestada per un milió de manifestants no es traduïa en cap benefici per  Catalunya.


Potser ara, en el millor dels casos, l’anada a la capital europea farà que gent no catalana s’assabenti que hi ha uns catalans que volen ser reconeguts dins l’Europa dels Estats; que l’Unió europea sàpiga que hi ha un poble que vol ser respectat a les instàncies socials i polítiques de la Comunitat Europea és positiu, però de conseqüències migrades, si no van acompanyades de mesures polítiques del poder democràtic que poc o molt tenim.

Les respostes dels buròcrates de la Comissió europea seran de manual:  Quan vostès es facin reconèixer a Madrid en parlarem, i a més no caldrà ja que vinguin, el seu Estat els defensarà sense necessitat de manifestacions. Ho exigeixen a Madrid i tot quedarà resolt. Tots els reconeixements que demanen han de venir via Estat Espanyol.

Els responsables comunitaris no ho faran, però podrien preguntar si el Parlament català, com a òrgan representatiu dels ciutadans de Catalunya està disposat a votar tot allò que vostès demanen i a plantejar-ho a l’Estat directament, utilitzant els diputats que tenen els catalans a les “Cortes españolas”, per exigir això que ens venen a demanar a Brussel·les.

El poder per canviar la situació el tenen a mà, podrien afegir els comunitaris, i q no és altre que utilitzar el camí de les urnes; i a més per mediació dels seus representats elegits, que haurien de materialitzar i conduir totes les seves ambicions i demandes al lloc adequat.

Sembla que molts catalans no creiem en la funció de la democràcia representativa i que ens hem deslligat massa de la lluita política parlamentària, i sembla que ens agrada viure al marge dels instruments de normalitat. Dóna la sensació que estem més a gust practicant mètodes de resistència, de clandestinitat, com abans que ens cridessin de tant en tant a les urnes.

Si els nostres representants que hem elegit treballen per la catalanitat no cal anar fent manifestacions. No podem donar la sensació a la gent conscienciada i a aquella que encara no ho està, que fem els “gegants”. Tenim un poder important que no exercim suficientment, perquè ens distraiem de qui és el nostra veritable adversari I ja seria hora de saber discernir quan votem. No distraguem el personal amb idees èpiques i avisem-lo, per quan hi hagi les següents eleccions, que llavors serà l’hora dels 10.000, la de la veritat. En les properes europees veurem si la gent vota espanyol o català, així de senzill. Aquesta serà la manifestació del mil·liò i no la dels autocars travessant Europa amb matrícula espanyola. Si les costellades patriòtiques serveixen, endavant, encara que tothom anirà allà amb passaport espanyol sense cap signe d’identitat.


Enric Cirici
Cruïlla de Debat, penya de l’Ateneu barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1660
2
Comentaris afegits 
volem la independencia ara aquest vespre (sils) 09-03-2009 - 13:03
CIU ja fa veure que es mulla i fa xerrar el nen,
Carolina (Barcelona) 06-03-2009 - 18:31
Sí i no, Sr. Cirici. La democràcia representativa no és una delegació total -per 4 anys- de la voluntat de l'electorat. Les actituds resistencials -les podem ridiculitzar, si cal- poden ser un complement a l'activitat parlamentària. Així és a tot arreu!
TORNAR