e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 d'Agost de 2008

Estem vivint uns temps decisius pel que fa al finançament de Catalunya. Les formulacions que en fa el Sr. Solbes  són una mostra més del seu tarannà dogmàtic com d’aquell que parla sempre ex-càtedra i per tant només el que ell diu i pensa és allò que cal fer. Això ha indignat els nostres negociadors que han vist, una vegada més, com es s’interpretava el que diu el nostre Estatut d’una manera esquifida amb tota la intenció de retallar allò que ens pertoca.

Qui conegui el Sr. Castells sap que en ell conflueixen dues responsabilitats: la primera és la professional, la de l’economista Catedràtic d’Hisenda Pública, que coneix tota la martingala administrativa que faran servir des de Madrid per aigualir el que Catalunya reclama, per aquí podem estar tranquils perquè el Sr. Castells no es deixarà engalipar. La segona responsabilitat és la política:  conseller del govern de la Generalitat i militant del PSC cal creure que allò que fa i diu és coherent amb el que pensa el president Sr. Montilla. Tots els ulls de Catalunya estan fixos mirant-los per veure que és el que fan. Si claudiquen serà molt difícil que el PSC pugui tornar a aixecar la bandera del catalanisme.

Per tant cal preveure que l’acord es farà en benefici de qui tingui l’actitud més ferma des del punt de vista polític. És una gran oportunitat per a obtenir un grau de finançament que restitueixi a Catalunya la possibilitat de continuar generant riquesa, cosa que anirà en benefici de tothom. El Sr. Castells s’ha de veure ajudat no només pel seu partit sinó per tots els altres partits catalans i per tota la societat civil catalana, formant un bloc sòlid que visualitzi una posició de no conformitat amb la continuïtat de la situació actual. El que no pot fer el Sr. Castells ni el seu partit és allò que un periodista del diari AVUI deia un d’aquesta dies: Això acabarà de la manera següent, el Sr. Solbes tirarà la fletxa i el Sr. Castells posarà la diana. Això no ho poden fer perquè seria una presa de pèl.

Un mal finançament no ha d’ésser acceptat. En el cas que no es pugui arribar a un acord cal que els vint-i-quatre diputats que el PSC té al Congrés es facin notar, votant, com altres partits catalans, no, el Pressupost per al 2009. Ja n’hi ha prou. La pedagogia que en endavant hauria de fer la política catalana és la de la fermesa per a que no ens prenguin mai més per titelles.

La nostra dignitat com a poble està en joc.

Manel Cardenya
Cruïlla de Debat – Penya de l’Ateneu Barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1662
1
Comentaris afegits 
doncs ho tenim pelut, el que em falta saber del fi (FRAGA) 29-08-2008 - 22:21
HO TENOM FOTUTV, EL QUE EM FALTA SABER ES COM S'HO FERAN ELS DEL PSC PER DIRNOS QUE ES UN BON FINANÇAMENT
TORNAR