e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Febrer de 2010

Corredor ferroviari per a mercaderies

Un corredor ferroviari d’amplada europea que uneixi els ports de Barcelona, Tarragona, València i Algeciras amb les regions més poblades i desenvolupades d’Europa és imprescindible per al desenvolupament d’aquesta regió mediterrània. Aquesta infraestructura permetria situar un producte produït o acabat, afegint-hi valor, en aquesta zona, en menys de 24 hores i a un cost de transport assumible, a qualsevol lloc de la zona comercialment més interessant d’Europa. Es comprèn que els grans ports de què disposen les ciutats citades puguin rebre per mar productes, preferentment amb disseny nostre, de països de ma d’obra barata i des d’aquí comercialitzar-los a Europa.
 
FERRMET és un projecte d’iniciativa privada liderat per l’enginyer Joan Amorós, que ha desenvolupat i promocionat aquesta infraestructura ferroviària que no figurava en el pla del govern espanyol, que era radial amb centre a Madrid. Tots els països europeus que travessa el ferrocarril de FERRMET s’han fet seu el projecte, i finalment el govern espanyol s’ha vist obligat a sumar-s’hi i considerar-lo prioritari. Encara que tard, benvingut sigui.
 
La Vanguardia del dijous 25 de gener del 2010 publica un article de la seva corresponsal a Brusel·les en el qual explica que el ministre de Fomento José Blanco ha presentat i mostrat el seu suport a aquest projecte, que per ell comença a Almeria – no a Algeciras -  i acaba al nord d’Europa.
 
Si finalment, i com esperem i desitgem, aquest projecte acaba essent una realitat, tots els catalans, valencians, murcians i andalusos li haurem d’agrair a Joan Amorós el seu treball i el seu esforç i la seva tossuderia i tenecitat per  superar tots els entrebancs que  trobat.
 
Jaume Rosell, Cruïlla de debat
 
En Ramon Tremosa diu que Catalunya o serà logística o no serà. Sense FERRMET, no serà.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1321
1
Comentaris afegits 
ton (sallenty) 28-02-2010 - 19:35
peró que us penseu que aixó es portarà a cap. Aixó significaría deixar la ciutat de Madrid com una ciutat mesetaria donant protagonisme als que de veritat económica en tenen, no us ho creieu tot aixó tot és mentida,
TORNAR