e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Febrer de 2012

Com diu Mauloff ....

Com diu Mauloff: No hi ha res més perillós que intentar tallar el cordó umbilical que uneix un home a la seva llengua. Quan és tallat, o greument danyat, això repercuteix desastrosament sobre el conjunt de la personalitat.

Aquesta cita és molt simptomàtica de la importància d'encarar la mundialització partint de les diferents identitats.

És evident l'occidentalització que s'ha donat al món; des de la mítica Coca-cola que trobem al racó més llunyà, passant pels gratacels exportats arreu, el vestir, les modes, les marques, els hotels estandarditzats vagis al país que vagis, etc. etc. Però realment el pensament que ens ve sempre quan viatgem és la tristesa que ens causa veure aquesta uniformitat, i trobar-te en un carrer de Viena o de Shangai i comprovar que els comerços són exactament les mateixes franquícies que tenim a Barcelona. Quin poc encant la manca de possibilitat de descoberta de qualsevol originalitat  identitària!

I és aquesta identitat pròpia de cada indret, de cada  espai territorial, la que en genera una de nova que no volem perdre en la ingent globalització.

Com bé diu Mauloff en el sentit de respectar les identitats de tothom, és necessari que cadascun surti del seu propi centrisme, ja que les coses es veuen d'una manera diferent quan se situen en el lloc de l'altre (empatia). I està clar que sense cooperació el món no pot resoldre els seus problemes ecològics o econòmics. La qüestió cabdal és la de fer cohabitar en cada identitat aquelles altres que són distintes però que li pertanyen. A Europa, per exemple, és força complicat fer conviure dins de cada persona uns aspectes nacionals -que no estatals- i europeus alhora, però és important fer la prova per intentar aconseguir aquesta conciliació.

Pilar Blasco
Cruïlla de Debat
Penya de l'Ateneu Barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1874
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR