e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Desembre de 2009

Catalunya la fem avui

Catalunya la fem avui caminant vers la terra promesa. Qualsevol cosa que fem, per petita que sigui, en el camí de l’alliberament nacional ja és un avançament de la terra promesa. La meta no és allà  lluny, sinó que es troba en les aportacions que fem, petites o grans, dia a dia. Els qui no estem en els llocs de comandament potser tenim la sensació que tot és massa lent i que les reculades són permanents. Però això no és veritat;  el camí pot ser dur, i moltes vegades decebedor, quan hom camina cap un punt de referència al qual potser no arribarem.  Però  això no ens ha de decebre: la lluna no és té mai; i el treball pacient, constant, intel·ligent ja val com una arribada. Potser el podi no  l’aconseguirem de forma immediata, o mai;  però el ritme i l’empenta ja són una participació en el futur; alguna generació s’hi acostarà i podrà veure  la llum tard o d’hora.. Per tant, no podem defallir pel convenciment que no viurem l’excel·lència nacional que mai no estarà completa. Cal analitzar cada dia, cada moment si el que fem és el millor camí; i si el que estem fent és poc o molt útil per a la nostra emancipació; i, per tant, cal ser reflexius, serens i no arrauxats amb crides utòpiques que ens fan retrocedir més que progressar.

Cal saber triar, amb el dret a equivocar-nos, els camins que porten a l’emancipació, de forma humil, decidida i constant. Les flamarades patriòtiques no són sovint les rutes més efectives, per espectaculars que siguin. La genialitat és el treball de formiga. Moltes dreceres en ocasions no són més que foc d’encenalls.

La llibertat nacional vindrà de les petites accions, de tots i  cada dia, amb una fita clara, i del discerniment a l’hora de votar. Les grans declaracions genials a vegades frenen i alenteixen el camí inexorable cap a la llibertat. No ens hem de posar nerviosos, ni fer cas de les impaciències, ni creure en els que s’autodeclaren profetes de la utopia. I una regla d’or: hem de tenir consciència que res no és inútil si hi ha voluntat d’aixecar el País; i les petites accions personals sempre sumen. Només acceptant i practicant l’idioma que ens identifica, en tot moment i situació, ja estarem en el bon camí. No ens hem de deixar impressionar per qualsevol situació negativa en què de segur ens trobarem sovint.

Tampoc salvarem el País dient que les festes de Nadal o de Setmana Santa es diran una altra cosa, que és una manera de distreure el personal amb innovacions inútils, a corre cuita, de cara la galeria amb pretensions de modernitat, sense haver-les aprofundit, i que són despersonalitzadores i prou. Abans importa la catalanitat d’un país de mil·lenària cultura cristiana, i després la ideologia, quan puguem administrar el País amb Estat o amb poders d’Estat.
 
Enric Cirici “Cruïlla de debat”, penya de l’Ateneu barcelonès

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1172
5
Comentaris afegits 
Empresario, liberal y antisocialista (España) 03-12-2009 - 16:50
Tampoco se les puede negar q se quieran independizar, y es q ¿quién quiere estar en esta España? Pero la independencia no será la panacea. Lo q más me jode es q los q peor lo vamos a pasar seremos los empresarios d ambos lados por culpa d los políticos
Empresario, liberal y antisocialista (España) 03-12-2009 - 16:20
Pero bueno, entiendo a los catalanes,¿quién quiere seguir en España? Lo peor de todo esto es q los más perjudicados seremos los empresarios, a nosotros nos va a joder la chusma (politizada) catalana y española. El comercio es lo q se resentirá.
Empresario, liberal y antisocialista (España) 03-12-2009 - 16:15
Usted dice que primero importa la catalanidad y luego la ideología. Ya verá ya, jajaja. Cuando toda las manos muertas socialistas y de izquierdas les dominen y la derecha corrupta que tienen no les pueda frenar, estaràn bien bien jodidos.
Empresario, liberal y antisocialista (España) 03-12-2009 - 16:13
Uds se harán independientes o casi, al tiempo. Nadie les puede negar ese derecho de autodeterminación. Pero su pais será igual de mierda que España. Lo mismo, economía absolutamente jodida y millones de sanguijuelas campando por el Principat.
Empresario, liberal y antisocialista (España) 03-12-2009 - 16:10
Sabe quién hace los paises? Los que se levantan a trabajar cada mañana y producen en el sector privado. Sabe qué veo en Catalunya? Charlatanes, políticos de mierda, vagos y funcionarios, vamos IGUAL QUE EN ESPAÑA.
TORNAR