e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Juny de 2013

Al voltant d'una fita: el col.lectiu Wilson

No és una decisió sobtada el fet que Catalunya hagi decidit plantejar-se lliurement el seu futur sense dependències ni interferències, sense por i sense amenaces; és el resultat d'una anàlisi històrica, d'unes vivències que vénen de llarg, i dels sentiments arrelats en el nostre poble.
                                    
En aquest procés, gent diversa s'ha proposat contribuir a l'aclariment del debat que ens permet alliberar-nos de la bruta campanya promoguda, paral·lelament, per les forces alienes enemigues d'aquest procés.

Sis acadèmics de molt prestigi internacional han decidit –sota el nom de “Col·lectiu Wilson”– posar-se al servei dels ciutadans de Catalunya per difondre les seves objectives i rigoroses opinions a través de la seva pàgina web (www.Wilson.cat) i del seu compte a Twitter (@ col. Wilson), on analitzen i contrasten els treballs i els estudis que es van publicant.

Els següents noms donen fe de la categoria d'aquest col·lectiu: Pol Antràs, Doctor pel MIT i Catedràtic de Harvard University; Carles Boix, Doctor per Harvard University i Catedràtic de Princeton University; Jordi Galí, Doctor pel MIT i Director del Centre d'Investigació en Economia Internacional; Gerard Padró i Miquel, Doctor pel MIT I Catedràtic de la London School of Economics; Xavier Sala i Martin, Doctor per Harvard University i Catedràtic de Columbia University; Jaume Ventura, Doctor per Harvard University i Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra.

Cal destacar que el Col·lectiu Wilson és políticament plural, amb opinions diferenciades sobre el funcionament de l’economia i sobre els criteris que han d'estructurar les normes de convivència política i social. Això no els va impedir fixar per consens els catorze punts que defineixen la seva proposta i el seu treball.
L'autodeterminació, com a dret fonamental de qualsevol nació, i per tant de Catalunya, és el primer punt que serveix al Col·lectiu per a desenvolupar totes les seves reflexions sobre aquest procés, el qual s'ha vist darrerament accelerat per la incapacitat de l'Estat espanyol per a satisfer la necessitat de Catalunya d'obtenir un sistema de finançament i un autogovern que li permetin assolir els seus objectius nacionals. És evident que el sistema de solidaritat interregional establert per l'Estat espanyol, que el Col·lectiu defineix com a arbitrari i il·limitat, ha perjudicat greument el creixement i ha portat Catalunya al desastre financer.  

El Col·lectiu Wilson no deixa de banda cap dels interrogants que un procés de tanta complexitat comporta, i valora amb meticulositat i amb claredat les certeses i els dubtes que aquest planteja. Per això proposem animar-vos a connectar amb la pàgina web i amb el compte a Twitter que us hem indicat.

Ho recomanem especialment:
1. Als nostres companys de Cruïlla de Debat, formada per gent que no posa límits a la seva catalanitat.
2.A tots el catalans que creuen que el poble català té dret a decidir el seu futur.
3.A totes aquelles persones que manifesten de bona fe que se senten tan catalans com espanyols i que quan arribi el moment podran votar lliurement en les relacions
Catalunya–Espanya, i que volen fer-ho estant plenament informats.
4. A tots aquells votants del PSC que encara creuen que el futur de Catalunya està en una Espanya federal, i que encara no han aconseguit convèncer els seus germans del PSOE.
5. A tots aquells ciutadans de bona fe que tindran dret a vot en un referèndum d’autodeterminació.

Com a colofó, cal dir que el Col·lectiu Wilson, decidit a posar els seus coneixements al servei dels ciutadans de Catalunya, no accepta ajudes, subvencions ni patrocinis de cap institució, pública o privada.    

Claudi Martí
Cruïlla de Debat, penya de l’Ateneu Barcelonès.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1238
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR