e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Juny del 2013

Sense retorn a l’Espanya de sempre

Els catalans hem passat períodes molt diversos, però als qui ja tenim una llarga experiència personal i històrica ens és molt difícil tornar a tenir fe en un Estat que mai no ens ha tractat bé. Potser no hi havíem cregut del tot, però manteníem una lleugera esperança que algun dia un espanyol amb poder ens arribaria a entendre. El resultat és que com més ens coneixen més ens coarten.

Hi ha algú que pugui pensar una altra cosa després de 300 anys de coaccions  físiques i morals de tota mena? Només aquells catalans que tenen orígens espanyols, directes o per progenitors, fan un esforç per explicar-se com pot ser que un poble noble com el castellà no hagi entès que un altre col·lectiu peninsular no vulgui perdre la seva identitat.
Tan difícil és acceptar l’existència d’un...

Continuar llegint...

10 de Juny del 2013

Al voltant d'una fita: el col.lectiu Wilson

No és una decisió sobtada el fet que Catalunya hagi decidit plantejar-se lliurement el seu futur sense dependències ni interferències, sense por i sense amenaces; és el resultat d'una anàlisi històrica, d'unes vivències que vénen de llarg, i dels sentiments arrelats en el nostre poble.
                                    
En aquest procés, gent diversa s'ha proposat contribuir a l'aclariment del debat que ens permet alliberar-nos de la bruta campanya promoguda, paral·lelament, per les forces alienes enemigues d'aquest procés.

Sis acadèmics de molt prestigi internacional han decidit –sota el nom de “Col·lectiu Wilson”– posar-se al servei dels ciutadans de Catalunya per difondre les seves objectives i rigoroses...

Continuar llegint...