e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Maig del 2013

Pregó d’inici de les Festes de Sant Josep Oriol 2013

Festa popular històrica del districte de Ciutat Vella

Veïnes,veïns, nenes, nens, Regidora, Presidentes...
Convidats, estimats gegants i geganters.

Fer un pregó al barri on has nascut és una satisfacció, un repte, un orgull, un perill o tot plegat una mica..., en tot cas dono les gràcies per haver pensat en mi.

El que diré ara em costarà, vagi per endavant, i espero poder acabar. No us negaré que estic emocionat, és el que té remoure racons de la memòria i dels sentiments. Obrir els ulls a casa, al carrer, al barri, et dóna un sentit de pertinença, de formar part, per petita que sigui, de la història de la ciutat. Això que sembla romàntic o carrincló és el que et permet dir: el meu barri, la meva ciutat.

Com deien a casa, “on no hi ha sang, de botifarres no se'n fan”, i aquí...

Continuar llegint...

13 de Maig del 2013

La llei electoral de Catalunya

Any 1975. Amb la mort  del General Franco s’inicia un procés de transició que comporta un beneplàcit pels catalans, ja que gaudiran de la voluntat de la creació d’una llei electoral en l’àmbit de Catalunya.

Certament, el President Pujol durant el seu mandat s’esforçà amb vehemència per tal que Catalunya recobrés la seva nacionalitat. Així doncs, intentà convergir un encaix de Catalunya dins d’Espanya que suposava un enfocament distint en la forma de governació per part de l’Estat Espanyol, que impliqués l’acceptació de Catalunya com a nació. Malgrat tots els intents de nacionalització, el President va fracassar.

Ara, després dels anys d’un tripartit basat en l’engany d’una hipotètica convivència harmoniosa amb Espanya, d’un Maragall de concepcions federalistes...

Continuar llegint...