e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Març del 2012

Espoli de la majoria de Caixes catalanes

Espoli de la majoria de Caixes catalanes
Ens deixaran completament esquilats

No és un assumpte menor i no parlo de broma.
L'objectiu és l'aniquilació (política, econòmica, cultural) per absorció, d'aquella entitat mil·lenària, sorgida d'alguns comtats pirinencs, francs, i que ara en diem Catalunya, o Països Catalans, o Alfaranja, o algun altre nom.

No és cap secret. Fins i tot abans de la Guerra de Successió, el conde-duque de Olivares i els consegüents monarques castellans i després espanyols i acòlits volien la mateixa cosa.
Ha estat un projecte constant i actiu, sempre poc o molt violent, depenent de les èpoques, que abasta les autoritats polítiques, les econòmiques, les judicials, les elits culturals, esportives: tot. El centralisme, la uniformització de tipus jacobí, propugnada per l'Estat, és una força...

Continuar llegint...

15 de Març del 2012

Les caixes catalanes, adéu

DE CATALUNYA A MADRID

S’està arribant al final d’un procés que tindrà un acabament molt trist, molt trist, per als catalans: les caixes catalanes, amb l’excepció de La Caixa gran i d’algunes de petites (Caixa d'Enginyers, Caixa d'Arquitectes, etc.) desapareixeran, havent passat abans per un reagrupament del seu negoci bancari, que tothom sabia que no funcionaria, començant pels que van parir la idea; era el camí més adequat perquè no se’n salvés ni una.

Recordem els bancs que agrupen les caixes:

- UNNIM, format per Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu, que el Banc d'Espanya ha adjudicat al BBVA.
- CATALUNYACAIXA, que agrupa Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona, pendent d’adjudicar.
- Caixa Laietana va passar a formar part del grup BANKIA amb Caja Madrid.
- Caixa Penedès forma part del grup BMN,...

Continuar llegint...

06 de Març del 2012

Catalunya, país de paradoxes

Abans de no res deixeu-me exposar la definició que dóna el Diccionari a la paraula paradoxa.
Paradoxa és una figura retòrica per la qual un enunciat, que de fet és exacte però que sol constar de dos conceptes antagònics, és presentat d'una manera contrària al comú sentit. Opinió contrària a l'opinió comuna, especialment que sembla contrària al comú sentir però que de fet és exacta.

Catalunya és rica per les seves empreses, pel seu comerç, pel seu turisme..., pels impostos que paga, pel dèficit fiscal que suporta... la Generalitat de Catalunya ha de fer retallades.

La llengua catalana és parlada per més de deu milions d'habitants, però no és reconeguda a Europa. Malta, amb tres-cents mil habitants, té reconeguda la seva llengua oficialment a Europa.

La literatura catalana...

Continuar llegint...