e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juny del 2011

Colom - Barcelona - Amèrica

Últimament diferents historiadors, sorgits del que en podríem dir la societat civil del país, estan aportant els resultats de moltes recerques històriques que afirmen que el descobridor d'Amèrica era català i de Barcelona, noble, emparentat amb la Casa Reial Catalana, expert navegant i militar bregat, i que el seu nom complet era Joan Baptista Cristòfor Colom i Bertran.

Sobre aquest tema s'han escrit alguns llibres, s’han exhibit un parell de documentals al cinema i, sobretot, s'estan penjant a la xarxa molts estudis referents a punts concrets de la temàtica general. Hi ha, per tant, molta gent que hi treballa desinteressadament, i aquí vull esmentar la del “Cercle Català d'Història” i la de la “Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya”. És  realment reconfortant i engrescador que hi hagi tantes persones dedicades al tema de Colom, Catalunya i...

Continuar llegint...

01 de Juny del 2011

Lamentable

He estat testimoni i al mateix temps protagonista de la següent escena que ha tingut lloc a Barcelona, durant aquest mateix mes de maig, en un local comercial situat al carrer Gran de Gràcia, molt a la vora dels jardinets, local de tota la vida de força anomenada.

Entro a l'establiment i hi veig una Vanguardia, edició en castellà, i pregunto com és que no la tenen en català?

La resposta em deixa aclaparat, diu, “És que hi ha gent que no sap llegir el català”. I jo que li dic, “No m'ho crec!” “Ja en pot estar ben segur”, és la resposta. “Deu ser gent arribada de nou”, jo que li contesto. “No s'ho cregui, això passa amb gent de tota la vida.”
Cal dir que a l'establiment hi ha edicions en llengua catalana, d'altres diaris.
És increïble que hi hagi gent de tota la vida a qui sigui més fàcil la...

Continuar llegint...