e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Juliol del 2010

El poble ja ha parlat

Què més es necessita per tirar endavant?. Quan s'ha demanat que ens manifestéssim públicament, ho hem fet, i a més, d'una manera que ningú no pot posar en dubte ni la seva magnitud ni el sentit que el poble ha donat a la consigna de la manifestació: SOM UNA NACIÓ, NOSALTRES DECIDIM = AUTODETERMINACIÓ.


La solució del misteri que hi ha darrera el vot en contra de la mesa del Parlament de Catalunya, a tirar endavant la ILP a favor d'un referèndum, no radica en el dictamen negatiu sol·licitat, dictamen que no era vinculant, sinó en la proximitat de les eleccions al Parlament de Catalunya. Cal confiar en què un cop s'hagin celebrat i tinguem un partit, sigui el que sigui, o una coalició vencedor/a, s'aclariran totes aquestes contradiccions i ambigüitats que mantenen perplex el nostre poble.


Ha de ser així. Un estat d'ànim com el que s'ha...

Continuar llegint...

18 de Juliol del 2010

Els tancs no vindran a Catalunya

Fa uns dies un bon amic em deia: Quan entrem en període de negociació de la nostra independència nacional, o bé d’una autèntica autonomia que ens faci lliures per assegurar la nostra viabilitat com a  poble, els espanyols no ens enviaran els tancs, perquè no poden fer-ho en el concert del món lliure. Si volen, els pobles de les espanyes gaudir de la democràcia de nivell europeu, no poden, com han fet al segle XX, mantenir-nos subjectes a base de dictadures militars o ideològiques. Aquestes solucions de força són impossibles de sostenir al 2010 a Europa.

 

A més, Catalunya és prou  pactista per trobar  fórmules que no siguin gaire traumàtiques per a ells i que permetin fer una...

Continuar llegint...

10 de Juliol del 2010

Independència i patriotisme

El grau de possibilitats d’obtenir la independència política es pot mesurar pel clamor popular, a vegades activat per l’emoció o per reacció a constants menyspreus de l’administració de l’estat  al qual pertanys per imperatiu legal en el mapa del món. Segurament les manifestacions independentistes són positives per anar  creant la recuperació de la consciència nacional. I les consultes que no comprometen a res van escalfant motors via un ideal final que permet idealitzar un nou Estat vinculat a Europa i al concert de les nacions lliures. L’espolli econòmic a què Espanya sotmet Catalunya des de fa segles explica que els catalans diguin prou, d’una vegada, i que això potser es comptabilitzarà a les urnes electorals.

Si les votacions diuen que una majoria sensible del poble català vol la...

Continuar llegint...

01 de Juliol del 2010

La sentència, la crisi i la independència

LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL, LA CRISI ECONÒMICA I LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA.

En tres dies consecutius 24, 25 i 28 de juny, dos articles a La Vanguardia i un altre al Matí, diari digital, signats per José Antonio Zarzalejos, Joan Llarch i Quim Torra respectivament, es parlava d'una manera implícita l'un i explicita els altres de la independència del nostre país. És molt important aquest devessall constant d'opinions positives sobre la independència i encara més quan ho fan persones de reconeguda solvència professional i un periòdic que fins fa ben poc no en parlava, i si en parlava ho feia negativament. Els extrets que ara transcriuré no excusen la lectura completa dels articles que al meu entendre no tenen pèrdua.

Diu el senyor Zarzalejos a CATALUNYA Y EL CONCIERTO: " El sistema concertado és possible porqué en el...

Continuar llegint...