e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Març del 2010

Sagrada Família: darrer avís !

Durant l’any 2007 els mitjans de comunicació es van fer ressò de la profunda inquietud que el projecte del TGV pels peus de la Sagrada Família i la Pedrera havia produit en àmplies capes de la societat catalana; i de més enllà arribaven documents signats per més de cent il.lustres professors d’arquitectura d’universitats de tot el món, amb el seu crit d’alarma.

 

Foment se’n rentava  les mans, dient que ells havien seguit els dictats de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat. I aquestes institucions es limitaven a dir  que “la gent s’havia de moure per criteris de racionalitat”.

 

...

Continuar llegint...

17 de Març del 2010

Repartiment de premis als polítics

Ja ha veuen vostès, qualsevol motiu és causa de revenja entre els partits. Pensem que el foc d'Horta de Sant Joan va ser una gran desgràcia, que la nevada ha estat excepcional i, sobretot, que les companyies elèctriques són un veritable desastre. Si fa vent les torres es retorcen, però si neva també. No es poden reforçar? No es pot calcular una torre amb tots els inconvenients previstos i sumats: vent més neu? I els trens? No es pot preveure tenir una brigada per treure neu o fang d'esllavissades de les vies obturades? Ja sabem que els responsables polítics no són déu, sinó que són el que són, però en lloc de treure informació de les darreres malvestats, el que saben fer és dir: Oh, nosaltres sí que ho fem bé i no aquells altres que hi havia abans.

Senyores i senyors, és que abans era igual que ara? No hem avançat gens en...

Continuar llegint...

09 de Març del 2010

Com resoldre la crisi econòmica i ètica

Hi ha qui està a punt de fer sempre allò que li manen, sense saber què li espera. I no hauria de ser així. Caldria que tots fossim informats per conèixer què ens hi juguem i què hi podem fer. La crisi  econòmica i moral per la qual passem els països desenvolupats, entre ells l'Estat espanyol, està en un moment molt delicat, perquè aquells qui tenen el poder encara no han trobat la sortida amb mesures concretes que no fereixen estaments com els sindicats, les patronals o autonomies, i es parla de formular aliances o pactes amb totes les forces polítiques  que són presents a les "Cortes españolas". Sembla que seria important anar tots plegats en alguna direcció acceptable per tothom. De moment s'ha despertat una fal·lera de bones intencions... que no va més enllà de reunions sense cap resultat, perquè tothom vol nedar i guardar la roba...

Continuar llegint...