e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Gener del 2010

Montilla i les dreceres

Hi ha una declaració del President Montilla a la qual potser no hem donat tota la importància que té. Enmig de diferents qüestions, va afirmar que ell estava per l'Estatut sense retalls, i no per les dreceres (cap al sobiranisme) com a camí.

Val a dir que l'afirmació és important i transcendent, i, a més, denota una evolució de principis que en ell semblaven inamovibles.

El lector interessat en el tema en pot treure alguna conclusió; jo n'assenyalaria algunes de principals: una primera constatació és que el President Montilla imagina que els independentistes i sobiranistes caminen envers una fita per camins equivocats, de la qual cosa es pot deduir que ell sí que té la via per arribar-hi sense necessitat de dreceres. En criticar aquells que prenen vies ràpides ho fa perquè deu creure que té la solució per arribar al mateix lloc sense prendre mal....

Continuar llegint...

06 de Gener del 2010

Mas, què dius davant el clam per la independència?

El Sr. Mas pensa que allò que més preocupa els catalans és arribar a fi de mes i no perdre la feina. Això és veritat, però segurament és més veritat per a aquelles persones que acaben d’arribar, sense preparació i sense papers. A aquests el Sr Rodríguez Z. els ha buscat feina efímera en obres públiques, ben prescindibles, en els ajuntaments. Per sort i de moment, el flux migratori ha disminuït,  però tornarà a créixer quan l’economia recuperi el seu pols,  i, si en aquell moment encara no tenim poders, tampoc  no podrem fer res per acollir-los dignament i amb certes condicions.

Hi ha un gruix de població que el Sr. Mas sembla no tenir en compte o prou en compte. És tot aquest moviment popular entorn del dret a decidir lliurement la independència del nostre poble. Ell parla del dret a decidir, però no diu...

Continuar llegint...