e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Juny del 2009

Un estat sobirà: Catalunya

Aquests dies s’estan donant a conèixer iniciatives intel·ligents i novadores en referència a l’estat de la nostra nació. Catalunya està oprimida per Espanya d’una  manera cada vegada més flagrant i dolorosa, i ja és hora que ens plantem. Les propostes independentistes em semblen les més assenyades de cara al futur, ja que està sobradament demostrat i experimentat  que la gent del nostre veïnat no ens vol tal com som. I que no ens voldrà mai.

És ben veritat que actualment, i a causa de les onades migratòries arribades, primer des d’Espanya i ara des de tot el món, a Catalunya hi convivim diverses tendències polítiques, religioses, culturals, però això no pot significar de cap manera la pèrdua de la nostra personalitat diferenciada, tot i que expressament oberta a l’acollida i a la integració,...

Continuar llegint...

07 de Juny del 2009

La independència, votant i amb discerniment

És evident que si el parlament de Catalunya representa una majoria disposada a votar la llibertat de Catalunya sense adjectius, no hi haurà ningú que pugui parar la voluntat popular d’independència. I aquest és el camí que el votant a les properes consultes ha de tenir clar: iniciar el camí envers la sobirania nacional.
La pedagogia no s’ha de fer a Espanya, que ja hem vist el resultat que dona, sinó a la societat catalana. Cadascú en el seu lloc ha d’influir els seus amics, veïns, companys de treball, de club, d’Ateneu...etc.

Com es va  dir molt bé a l’acte celebrat fa poc a  l’Ateneu Barcelonès sobre les possibilitats d’independència de Catalunya, i responent als qui posen entrebancs teòrics a la possibilitat d’assolir un estat propi dins el mapa europeu i internacional, cal fer-los veure que això...

Continuar llegint...