e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Febrer del 2009

La Corporació catalana amb Hamàs

Suposo que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals reuneix el seu òrgan directiu periòdicament i analitza el resultat de la programació que emet i pren acords per a les properes activitats.

Crec, sincerament, que en les properes reunions l’òrgan directiu d’aquesta Corporació cal que analitzi amb claredat i fent un esforç d’objectivitat quina ha estat la versió dels fets que ha donat de la crisi i el conflicte entre Israel i la franja de Gaza, i, en general, sobre els moviments socials i polítics en aquella àrea del món, tan propera i complexa.

Recomano aquesta anàlisi perquè durant els dies d’aquest conflicte i en conjunt quan es tracta d’explicar els problemes d’Israel amb els seus veïns de la franja de Gaza, crec que ha estat tractat de forma barroera al costat de Hamàs i enfront del govern d’Israel. Tot el que...

Continuar llegint...

17 de Febrer del 2009

El pitjor encara ha d'arribar

No anem bé, passem un moment difícil i el pitjor encara ha d’arribar. L’estat espanyol bat el record d’atur a Europa,  i en termes absoluts anem cap als 4 milions de parats censats. El  més trist és que la majoria dels llocs de treball que s’han perdut i es continuen perdent, quan l’economia es recuperi, es diu que d’aquí a dos anys, no es recuperaran. Tenim la ma d’obra cara, baixa productivitat, energia cara, importem electricitat, el petroli i el gas natural ve tot de fora, etc, etc. Per a mes inri tenim una administració ineficaç, sobren funcionaris a tots els ministeris, conselleries i ajuntaments. Els subsidis de la comunitat europea s’estan acabant. En conclusió, no reunim les condicions adequades perquè els països que tenen empreses innovadores i que disposin de capital inverteixin a casa nostra.

El primer sector econòmic, el de la...

Continuar llegint...

12 de Febrer del 2009

Hi ha trampa en el finançament?

En els meus anys de sindicalista –cap al 1984/85- vaig anar, amb uns companys, a Àustria per conèixer el funcionament del sindicats d’allà. Em van impressionar pel seu rigor, per la seva solidaritat i perquè defensaven el paper de l’empresa com a generadora de treball.

No cal dir que eren exigents quant a la feina ben feta, de la mateixa manera que ho eren en la defensa dels treballadors. Però el que per a mi era un fet increïble i al nostre país impossible, aleshores i ara, va ser el pacte que havien fet amb el sector automobilístic. Dies abans d’arribar, s’havia acabat una vaga inusualment llarga amb la consecució de la reducció de la jornada laboral i, crec que uns dies més de vacances i també un augment salarial.

Nosaltres els varem felicitar i ells amb tota naturalitat ens van explicar que no era cap novetat, que era el resultat d’un pacte...

Continuar llegint...

04 de Febrer del 2009

L’opi per als catalans

Nosaltres no cultivem opi però en consumim de diferents qualitats finament escollides. Com encara no hem estat capaços d’afrontar els problemes essencials de Catalunya, ens entretenim amb jocs d’una innocència que enerva.
Totes aquestes juguesques de les seleccions catalanes, tot això del català a Europa, d’els consolats al món, la creació de sucursals als “països catalans”, està molt bé; però pel que fa a aquest últim cas, en lloc de donar-los la responsabilitat i autonomia que volen totes aquelles àrees de cultura pròxima a la catalana. I no parlem d’aquells que anant pel món diuen que no son espanyols però que no tenen més remei que viure fèrriament lligats al poder i lleis en espanyol. I sense adonar-nos anem absorbint els tics de la intolerància, de l’antisemitisme, del laïcisme tronat dels nostres...

Continuar llegint...