e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Novembre de 2012

Uns i altres

Mentre el cap de setmana passat el Sr Rajoy es passejava per Catalunya fent campanya i acusant al President Mas d’avançar les eleccions per la seva suposada incapacitat de governar, quaranta vuit hores més tard, el grup parlamentari popular al senat, presentava una moció que instava al govern d’Espanya a fer quelcom que nosaltres estem fent des de fa dos anys. Entre les línies estratègiques del Pla de Salut 2011-2015, l’atenció als malalts crònics és un dels pilars del sistema sanitari dels propers anys.

El departament de salut, de forma conjunta amb el departament de benestar i família, van crear el programa de prevenció i atenció a la cronicitat, amb la voluntat posar a l’abast dels ciutadans uns serveis pensats en ells, que els permetin ocupar la centralitat de l’organització i millorar-ne la seva qualitat de vida. Deixant clar, que les competències en l’àmbit de la salut, són exclusives de les CCAA, em sembla encertat que des del govern central i en aquest cas via el sistema nacional de salut, exigeixin a aquelles CCAA que no s’actualitzen, que no innoven, que no milloren.. és a dir, que no evolucionen, que es posin les piles i facin els deures que els corresponen.

Catalunya ha estat i segueix sent líder en molts aspectes, també en la implantació de polítiques públiques en l’àmbit de la salut, i ho demostra el fet que el senyors del PP no paren de portar, al ple, mocions per dur a terme polítiques ja implantades pel govern Mas. Suposo que les nostres polítiques no deuen ser tant dolentes.

I pel que fa als socialistes, espanyols i catalans, ja ni ha prou de que vinguin a donar-nos lliçons, de política i de gestió. Aquesta setmana era el senador Tomàs Gómez (Madrid) qui criticava el nostre model sanitari, tornava a insistir amb el tema de l’euro per recepta i feia afirmacions rotundament falses. No paga més qui més malalt està! Lamentablement, els pacients més greus, són per exemple els hospitalitzats, als quals se’ls dispensa la medicació de manera gratuïta. Igual que als pacients que recullen medicació als centres de salut o ambulatoris.

Tanmateix per evitar que alguns pacients, com els malalts crònics, paguin excessivament en taxes i que la pròpia taxa es converteixi en una barrera per al compliments terapèutic, hi ha un sostre de 61 euros per pacient i any natural. El que no explicava el Sr Gomez, és que aquesta decisió s’ha hagut de prendre pel culpa de la seva mala gestió. Una socialista liderava el departament de salut en època tripartit. Els seus resultats: increment de la despesa sanitària entre el 2003 i 2007 d’un 76.5%, van deixar un dèficit en sanitat de 1.296 milions d’euros i una despesa compromesa a pagar de 5.189 milions d’euros.

En resum, uns i altres segueixen criticant sistemàticament i sense raó el nostre model de gestió, no assumeixen que el govern del president Mas ho està fent bé, i continuen sense reconèixer que el que està passant a Catalunya en aquests moments és que una gran majoria de la ciutadania està cansada del maltractament sistemàtic que els diferents governs d’Espanya han dispensat i dispensen a Catalunya i a la seva gent.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1125
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR