e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Desembre de 2013

Ahir s’aprovava al senat, amb el nostre vot en contra, la reforma de l’administració local proposada pel PP.
 
És evident que cada dia el seu projecte polític s’allunya més ràpidament del nostre. Nosaltres  mirem al futur, amb emoció i esperança, i en canvi ells només miren al passat.
 
La reforma que han presentat, és novament, la plasmació del seu projecte. Una proposta de reforma que sota l’excusa de l’estabilitat pressupostaria i la racionalització de la despesa, amaga un profund fons  ideològic i demostra, inevitablement, quina és la seva autèntica intenció: intervenir, diluir, reduir i mermar les competències autonòmiques i locals.
 
En la meva condició de senadora però molt especialment en la meva condició de regidora de turisme i comerç de l’ajuntament de Girona vull expressar la meva total decepció i el meu total rebuig  a una llei que no puc compartir de cap de les maneres. Però abans de reflexionar sobre alguns dels arguments que m’han portat a posicionar-me en contra de la llei, vull fer un reconeixement públic al treball i a l'esforç realitzat per part d'alcaldes i regidors que han dedicat i dediquen tant d’esforç a tirar endavant els seus municipis.
 
Amb aquesta reforma, el PP està castigant la gestió d'alcaldes i regidors, que històricament han estat un exemple de voluntariat i compromís amb les seves ciutats, municipis i amb la seva gent.
 
No fan cap favor a la democràcia, ni a la política, quan posen en dubte, a nivell global i sense diferenciar, la gestió dels responsables de la política municipal.
 
Amb aquest projecte de llei posen en dubte l'efectivitat de l'administració local, que curiosament, essent l’administració que atén de manera més directe i personalitzada les necessitats de la ciutadania, és la única que ha complert amb els objectius de la llei d'estabilitat pressupostària.
 
 
No entenem per què han aprovat una llei que envaeix competències exclusives. No entenem per què han aprovat una llei que és un atemptant al principi d'autonomia local. No entenem per què han aprovat una llei que no respon, en cap cas, a l'anunciat de racionalització i sostenibilitat de l'administració local
 
El Sr Ministre argumentava, per justificar la llei, que la política ha d’aportar solucions, i en canvi, des del meu punt de vista, amb aquesta reforma no plantegen solucions, sinó al contrari, compliquen la definició de les competències i allunyen els serveis dels ciutadans.
 
En definitiva, proposen desmantellar la gestió de proximitat, èxit fonamental de la política municipal coneguda fina aquest moment.     
 
Mentre la democràcia ha avançat i els drets dels ciutadans han explosionat, el govern del Sr Rajoy i els del PP, amb l'excusa de la racionalització, pretenen tornar al passat.

El que la democràcia recent ha aconseguit en 35 anys, ells s’ho  estan carregant en menys d'una legislatura.
 
Són els protagonistes del retrocés que viu el nostre estat del benestar, però avui, també, són protagonistes de l'inici de la deconstrucció del sistema democràtic actual. Per què no solament estem presenciant una estratègia política de recentralització basada en la invasió competencial, sinó que en aquest cas, estem essent testimonis d'una clara invasió a la democràcia. Amb el seu model alguns alcaldes i regidors triats democràticament no podran decidir sobre el futur del seu municipi, i això, és un frau al sistema democràtic.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1020
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR