e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Març de 2013

De manera quasi inesperada, el passat 9 de gener, el Sr. Rajoy i tota “la tropa” venien a Girona a inaugurar el servei de la línia de l’Ave al seu pas per les terres gironines.

Dic de manera inesperada, per què, el Ministeri de Foment no va informar a l’alcalde sobre l’evolució de les obres licitades, i va ser gràcies a l’assistència de la ministra a un míting, en  plena campanya de les eleccions catalanes, que ens vam assabentar de la data escollida per a la inauguració.

Tot i la queixa, va ser una gran notícia. Els gironins tenim dipositades , en aquest nou vehicle, moltes esperances. Som conscients del seu impacte directe en l’economia i la competitivitat de les nostres empreses, i de fet, sempre havíem reclamat la necessitat d’accelerar la finalització d’aquesta infraestructura, que com sabeu, arriba amb més de 20 anys de retard.

Des de CiU defensem les inversions en infraestructures en funció de les seves oportunitats  cost-benefici, i hauria de ser aquets la base de l’elecció de les prioritats.  És vergonyós conèixer els resultats d’ús d’algunes inversions fetes a espanya, no cal que parlem dels aeroports deserts o de serveis d’algunes línies AVE utilitzades per menys de 5 usuaris/dia.

Ara Renfe (companyia operadora) demostra, amb el seu primer balanç d’usuaris, que la línia que passa per Girona era una de les primeres que s’hauria d’haver projectat i realitzat. Un total de 88.860 persones han utilitzat els serveis AVE des de Figueres i Girona en el primer mes de funcionament. 67747 ho han fet amb els AVANT desplaçant-se des de terres gironines fins a Barcelona, i viceversa, però un total de 21113 ho han fet amb l’AVE que ens connecta amb Madrid.

Vist els resultats, quedem molt lluny de les dramàtiques estadístiques d’algunes de les inversions fetes a altres territoris, fet que demostra que els nostres estudis, i les nostres prediccions eren correctes.

No defensem les nostres infraestructures per “tocar la moral” a la gent del govern central, ho fem per què som conscients del seu benefici i el seu resultat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
884
2
Comentaris afegits 
josep (girona) 16-03-2013 - 19:44
Feia 20 anys que hi eren.no tot es culpa del PP. Gràcies Sra .Corali. Torna la Girona grisa.
josep (girona) 16-03-2013 - 19:41
A les carpes de la devesa (Girona) a les nits d'estiu passejaven 20.000 persones cada estiu. I l'ajuntament de Ciu se les ha carregat sense avisar. En el passat programa electoral deia que apostaven per la seva continuïtat.
TORNAR