e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Setembre de 2012

La decisió de la ministra Pastor de rebaixar el cost del peatge de la AP-9 entre Vigo i Pontevedra ha provocat indignació i malestar a les comarques de Girona. Els seus arguments:"Queremos dar soluciones a una situación preocupante porque el tramo Vigo-Ponteverda es uno de los más costosos de España. Las alternativas al peaje suponen una hora casi de trayecto y son miles los trabajadores que tienen que utilizar la autopista todos los días. Queremos ver que ventajas podemos poner en marcha para ellos."
 
El passat dimecres, en la sessió de control del ple del senat, li vaig donar arguments que justificarien, per les nostres  comarques, almenys el mateix tracte que per Galicia (que per cert celebren eleccions el pròxim mes).
 
La N-II és la única carretera principal que permet circular gratuïtament de Nord a Sud, creuant les comarques de Girona, i connectant Europa amb la resta d' Espanya. L’ única alternativa és l'autopista AP7, amb un traçat pràcticament igual però amb un dels preus més cars d' Espanya. La N-II és de les poques carreteres d' Espanya que,  els últims anys, ha vist créixer el trànsit de vehicles. Absorbeix, clarament, més tràfic del que li correspon. Una mitjana de 20.000 vehicles diaris, que a l'estiu pot arribar als 80.000, dels quals uns 12.000 mil son camions, la majoria de mercaderies de recorregut internacional i que trien la nacional per evitar el cost de l'autopista.
 
La sobreexplotació d'aquesta nacional, la perillositat del traçat amb només 8km desdoblats, les males condicions d'alguns trams... La fa una de les carreteres més perilloses de l'estat i aquest fet té com a conseqüència, entre gener i agost del 2012, els següents indicadors:  133 accidentes, amb 246 vehicles i 288 persones implicades, dels quals 183 han estat víctimes i 14 morts( superant xifres del 2011).
 
Exigim el desdoblament!!! I no ho demanem per raons de desenvolupament econòmic, cohesió social o vertebració territorial, ho demanem per qüestions de seguretat.
 
Sembla que la Sra. Pastor no entengui que el peatge més car és jugar-se la vida a la carretera.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1376
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR