e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Gener del 2015

Girona10, un projecte de ciutat

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat per quart any consecutiu una nova edició del Girona10, la campanya turística que, en ple mes de gener, omple de visitants la ciutat, els seus comerços, establiments hotelers i de restauració, i també els seus equipaments culturals. I de nou hem tancat aquesta edició amb la satisfacció de l’objectiu aconseguit, gràcies a la implicació de tots els sectors de la ciutat, públic i privat. Així doncs, doble èxit.

Volíem que el Girona10 fos un aparador del que passa durant tot l’any, posant l’accent en la cultura, que a Girona en tenim molta i de qualitat. Volíem promocionar el nostre patrimoni monumental i museístic, donar a conèixer que som una ciutat de festivals, i també, com no, mostrar que tenim un comerç, una gastronomia i uns hotels de primer nivell.  

Semblava...

Continuar llegint...

19 de Juny del 2014

El Príncep i la seva Fundació

Aquest dilluns passat el ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar una moció segons la qual es deixa constància que avui no existeix el consens polític del 1981 que llavors va fer possible la petició municipal perquè la Casa Reial investís el príncep Felip com a Príncep de Girona. El ple va votar dilluns que la ciutat no es troba representada en el títol de Príncep de Girona. Títol que, molt presumiblement, aviat passarà a mans d’Elionor, la filla gran de qui avui es convertirà en el pròxim rei d’Espanya, Felip VI.

La postura de la majoria del ple de Girona respecte al títol és clara. Però això no té res a veure amb la tasca que la Fundació Príncep de Girona desenvolupa des de la seva creació (la setmana que ve farà cinc anys), que en cap cas s’ha posat en dubte.

A través...

Continuar llegint...

20 de Desembre del 2013

No rotund a la reforma de l’administració local

Ahir s’aprovava al senat, amb el nostre vot en contra, la reforma de l’administració local proposada pel PP.
 
És evident que cada dia el seu projecte polític s’allunya més ràpidament del nostre. Nosaltres  mirem al futur, amb emoció i esperança, i en canvi ells només miren al passat.
 
La reforma que han presentat, és novament, la plasmació del seu projecte. Una proposta de reforma que sota l’excusa de l’estabilitat pressupostaria i la racionalització de la despesa, amaga un profund fons  ideològic i demostra, inevitablement, quina és la seva autèntica intenció: intervenir, diluir, reduir i mermar les competències autonòmiques i locals.
 
En la meva condició de senadora però molt especialment en la meva condició de regidora de turisme i comerç de...

Continuar llegint...

04 de Novembre del 2013

Dependència: el ministeri de la Sra. Mato ha tornat a fracassar.

Els pressupostos generals que han presentat des de l’executiu central per aquest 2014 són, evidentment, la plasmació del seu projectepolític. En ells s’hi reflecteixen quines són les seves prioritats. Òbviament la dependència noés una d’elles i surt clarament perjudicadarespecte altres preferències del govern.
La Sra. Mato porta dos anys ocupant un lloc a l’executiu central.                    

A l’inici de lalegislatura ens va dir que l’atenció als mésdesprotegits seria la seva principalpreocupació i ocupació però contràriament ha anat reduint els recursos disponibles per a les persones dependents.

Aquests pressupostos demostren que el seu ministeri ha tornat a fracassar. Excusar-se fent referència al percentatge que representa...

Continuar llegint...

18 de Setembre del 2013

Emocionant inici del curs polític

La setmana passada arrancava el nou curs polític, hi ho fèiem a Girona amb notícies molt emocionants.  Aquest inici coincideix, pràcticament,  amb el balanç dels nostres dos primers anys de govern municipal, i m’atreveixo a dir que aquestes magnífiques notícies comencen a ser fruit d’una nova manera de fer, la nostra manera de fer.
 
Aquest estiu, segons les dades de les nostres oficines de turisme, hem aconseguit incrementar en un 20% els visitants a la ciutat, però aquesta xifra millora encara més quan analitzes l’acumulat de tots els mesos, que arriba a un 40% més que l’any passat. El consum de la nostra oferta cultural té una clara tendència creixent, no només als museus sinó també als festivals musicals, dels quals en volem ser una referència. L’atur a Girona es redueix per setè mes consecutiu, i aquest...

Continuar llegint...

03 de Juliol del 2013

La voluntat d’un poble

El diumenge passat rememoràvem institucionalment a Girona els 50 anys de l’annexió dels antics municipis de Sant Daniel, Santa Eugènia de Ter i Palau-Sacosta a la nostra ciutat. Una annexió que va tenir lloc el dia 30 de juny de 1963 de manera forçada, a cop de decret i sense acord ni consens amb la gent, amb el poble.
 
50 anys després d’aquest fet, els veïns d’aquests barris, d’aquests territoris, han volgut deixar palès en totes i cada una de les seves manifestacions públiques, en tots i cada un dels actes organitzats per aquesta rememoració, que aquesta annexió es va fer de manera forçada, i en contra de la seva voluntat.
 
Demanen que s’aprofiti aquest moment per donar a conèixer la seva història, la seva identitat (diumenge penjaven dels balcons de l’ajuntament els antics domassos d’aquests municipis) i reclamen el...

Continuar llegint...

10 de Maig del 2013

Temps de flors

Fa dies que llegeixo als mitjans multitud de d’articles d’opinió sobre la nostra ciutat.  

Fins i tot ahir, algú deia que Girona va envelada. I és veritat: el Celler de Can Roca ha estat escollit el millor restaurant del món, el nostre equip de futbol sembla que pujarà a primera i dissabte inaugurem el Temps de Flors.

Reivindico, com el nostre alcalde, la feina feta aquests dos anys. Uns dels nostres compromisos electorals era posar la ciutat de Girona de moda i en menys de mig mandat, Déu ni dó, el que ja hem aconseguit.

És veritat que no ha d’agradar a tothom la nostra estratègia (era el nostre eslògan “una nova manera de fer”) i també comparteixo l’opinió que no ens podem quedar aquí.

Com a institució hem de ser capaços de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i això va...

Continuar llegint...

15 de Març del 2013

L’Ave, al seu pas per Girona

De manera quasi inesperada, el passat 9 de gener, el Sr. Rajoy i tota “la tropa” venien a Girona a inaugurar el servei de la línia de l’Ave al seu pas per les terres gironines.

Dic de manera inesperada, per què, el Ministeri de Foment no va informar a l’alcalde sobre l’evolució de les obres licitades, i va ser gràcies a l’assistència de la ministra a un míting, en  plena campanya de les eleccions catalanes, que ens vam assabentar de la data escollida per a la inauguració.

Tot i la queixa, va ser una gran notícia. Els gironins tenim dipositades , en aquest nou vehicle, moltes esperances. Som conscients del seu impacte directe en l’economia i la competitivitat de les nostres empreses, i de fet, sempre havíem reclamat la necessitat d’accelerar la finalització d’aquesta infraestructura, que com sabeu, arriba amb més de 20 anys de retard....

Continuar llegint...

16 de Novembre del 2012

Uns i altres

Mentre el cap de setmana passat el Sr Rajoy es passejava per Catalunya fent campanya i acusant al President Mas d’avançar les eleccions per la seva suposada incapacitat de governar, quaranta vuit hores més tard, el grup parlamentari popular al senat, presentava una moció que instava al govern d’Espanya a fer quelcom que nosaltres estem fent des de fa dos anys. Entre les línies estratègiques del Pla de Salut 2011-2015, l’atenció als malalts crònics és un dels pilars del sistema sanitari dels propers anys.

El departament de salut, de forma conjunta amb el departament de benestar i família, van crear el programa de prevenció i atenció a la cronicitat, amb la voluntat posar a l’abast dels ciutadans uns serveis pensats en ells, que els permetin ocupar la centralitat de l’organització i millorar-ne la seva qualitat de vida. Deixant clar, que les competències en...

Continuar llegint...

19 de Setembre del 2012

El PP dóna l’esquena a les comarques de Girona

La decisió de la ministra Pastor de rebaixar el cost del peatge de la AP-9 entre Vigo i Pontevedra ha provocat indignació i malestar a les comarques de Girona. Els seus arguments:"Queremos dar soluciones a una situación preocupante porque el tramo Vigo-Ponteverda es uno de los más costosos de España. Las alternativas al peaje suponen una hora casi de trayecto y son miles los trabajadores que tienen que utilizar la autopista todos los días. Queremos ver que ventajas podemos poner en marcha para ellos."
 
El passat dimecres, en la sessió de control del ple del senat, li vaig donar arguments que justificarien, per les nostres  comarques, almenys el mateix tracte que per Galicia (que per cert celebren eleccions el pròxim mes).
 
La N-II és la única carretera principal que permet circular gratuïtament de Nord a Sud, creuant les comarques de Girona, i connectant Europa amb...

Continuar llegint...
Inicio Anterior 1 2 Següent Final