e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 d'Abril de 2012

Per un Sant Jordi Diada de Catalunya, Diada de tots.

Avui és Sant Jordi. Penso que és un dels dies més bonics que celebrem tots els catalans i catalanes. Sens dubte el dia que més ens uneix a tots els catalans siguem d'esquerres, dretes, de centre, del costat, de dalt, nacionalistes, federalistes, agnòstics, ateus ... Ens uneix regalar roses a les dones, llibres als homes. Ens uneix passejar per les places i carrers dels nostres pobles, aturar-nos en les múltiples parades de roses i llibres. Fer cua per a què ens signin els nostres autors preferits. És una festivitat en que en major o menor mesura s'involucra quasi bé tota la societat: escoles, mitjans de comunicació, empreses, comerços. Resumint: Un plaer de festa.

Sóc dels que pensa que Sant Jordi hauria de ser el Dia de Catalunya a diferència de l'actual 11 de setembre. L' 11 de setembre és una festivitat que no ens uneix a tots els catalans Ens genera separació, confrontació, imposició d'unes idees basades en interpretacions històriques errònies i manipulades per donar-los el valor que alguns volen donar-li i així adoctrinar-nos. No és la festa de la Catalunya real. És la festivitat de la Catalunya "oficialista", la de la Construcció Nacional, la dels que volen viatjar a Itaca mentre proclamen allò de que "Espanya ens roba", la que exclou a qui pensa que es pot ser català i espanyol alhora, la que exclou al castellà de la vida administrativa catalana, la que intenta amagar la realitat catalana. En definitiva, és el dia de l'exaltació nacionalista catalana. Per això es fa impossible que moltíssims catalans sentim el 11 de setembre com una festa nostra. Els polítics no nacionalistes ja han patit en carn pròpia el rebuig que genera la seva presència a les ofrenes al monument a Rafael de Casanova als guardians de les essències pàtries nacionalistes catalanes. Un estrany complex els envaeix a participar d'una festa a la qual no són convidats. Error garrafal segur.

Si avui no celebrem Sant Jordi com a dia de Catalunya va ser per la claudicació dels catalanistes conservadors i de la UCD que van cedir a la petició de les forces d'esquerra perquè un dia com el 11 de setembre, mai abans celebrat oficialment a Catalunya i que històricament i a excepció de 1977, mai havia gaudit de gran popularitat, fos programat com "Dia Nacional de Catalunya". A partir d'aquí els rius de tergiversacions històriques per, com en aquells temps medievals fes l'Església, adoctrinar les masses.

Jo voto per un futur Sant Jordi festiu i reconegut com Diada de Catalunya, Així gaudirem tots més d'aquesta celebració, la sentirem tots com nostra i que la reforçarà més encara per a les generacions futures. Sant Jordi de moment no ens ho poden manipular. Com a molt els mitjans oficialistes promocionaran "els seus llibres" però en la nostra llibertat personal estarà la clau de les nostres compres.

Feliç Diada de Sant Jordi a tots i a totes.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
766
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR