e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Novembre de 2013

La vergonya del CAC

Para leer la versión en español de este artículo pinche aquí.

La notícia que l'organisme de la censura catalana conegut com Consell de l' Audiovisual de Catalunya o CAC ha elaborat una llista negra amb periodistes i polítics que pensa portar davant la justícia per "la incitació a l'odi en la difusió de diversos continguts" fets especialment en dues cadenes privades d'àmbit estatal, i que per més inri el CAC no en té competència sobre aquests ens, és un totxo més en l'immens mur que està dividint Catalunya en dos i que el nacionalisme-separatista sembla no voler aturar. El CAC és una de les majors vergonyes que hem de suportar els catalans en ple segle XXI. Un organisme que va agafar gran empenta en l'època del Tripartit no sé si com a estructura d'estat però si com a lloc per enviar a estómacs agraïts a treballar en contra de la llibertat d'expressió i en favor de la uniformització del discurs únic a l'única part del món on diversos diaris de premsa escrita van ser capaços, al seu dia, de publicar un inaudit i sense parangó editorial únic.

Per això exposo 10 raons que podrien ser moltes més per les que al meu entendre aquest organisme paradigma de la ignomínia anomenat CAC ha de ser suprimit.

A saber:
1 . Perquè no és un organisme independent que ha de vetllar per la qualitat dels continguts de l'espectre audiovisual català. És un organisme de censura en ple segle XXI.

2 . Perquè els consellers del CAC són nomenats pels partits polítics, la qual cosa el converteix en un organisme més on els tentacles de la partitocràcia estan presents .

3 . Perquè ens costa 5 milions d'euros l'any (i fa tan sols 3 anys ens va costar el doble). Per no parlar del disbarat que ens va costar el 2010 als catalans la seva nova seu a districte 22@ de Barcelona per a que dos anys i mig després la traslladessin a Via Augusta no sense abans haver de pagar compensacions als propietaris de l'immoble inaugurat pomposament per Montilla , Hereu i Benach.

4 . Perquè paguem amb els nostres impostos als seus 6 consellers (nomenats per CiU , PSC i PP) els quals cobren aproximadament 100000 euros a l'any, és a dir, més que el President del Govern. Amb el que cobra un conseller del CAC gairebé es podria mantenir obert el servei nocturn d'un Centre d'Atenció Primària en horari nocturn que dóna assistència a prop de 25000 persones com el de la Garriga o Caldes de Montbui.

5 . Perquè no està format per periodistes independents. Els pocs que hi ha tenen carnet del partit de torn.

6 . Perquè per primera vegada en democràcia una diputada de cognom Arrimadas i de nom Inés i que forma part de Ciutadans ha entrat a formar part d'una llista negra d'uns censors que avui dia haurien de resultar anacrònics, simplement per denunciar durant una tertúlia a Intereconomía que a Catalunya es multa per retolar els comerços en una de les llengües oficials. Pecat imperdonable per als guardians de la rectitud de la Catalunya oficial. Sad but true.

7 . Perquè busca crear un espai comunicatiu català coaccionant als mitjans de comunicació que no ballin al so de la visió oficialista de Catalunya.

8 . Perquè sembla una de les joguines favorites del "Conseller de la propaganda": Sr Homs.

9 . Perquè són especialistes en veure la palla en l'ull de l'altre la qual cosa deixa la seva credibilitat a l'alçada de l'herba dels prats. El CAC calla, després atorga, davant les declaracions, insults i incitació a l'odi que es fan des dels mitjans de comunicació on sí que té competències d'actuació. Refresco la memòria als ben-pagats consellers del CAC: un lamentable gag de Polònia on es relaciona a Hitler amb el PP o el PSC fa un any; la comparació dels jugadors del Reial Madrid amb hienes i altres faltes de respecte als aficionats merengues que a Catalunya són moltíssims que s'aboquen des del canal públic; el famós informatiu del Súper 3 amb declaracions de nens durant la passada Diada a favor de la independència i la seva posterior compensació fent el mateix el passat dia 12 d'octubre però aquest cop buscant les declaracions dels constitucionalistes, la qual cosa mostra més malaptesa si és possible en insistir en l'error de ficar a nens en política; els reportatges d'ideari monogràfic sobre la independència de Catalunya com el "Hola Europa" ... i no segueixo perquè ens donarien el que es diu col•loquialment, les campanes.

10 . Perquè com ja han llegit en els 9 punts anteriors és inútil i a sobre és car i viceversa.

Jo m'oposo a qualsevol banalització d'ideologies totalitàries des de les comunistes fins a les feixistes. Algunes comparacions abocades en ocasions en aquests mitjans que denuncia el CAC són desafortunades com les que també sorgeixen dia si i dia també a TV3. Però com es diu en castellà: "una cosa es predicar y otra dar trigo". Si no som capaços de donar exemple poc exemple podem demanar als altres. El mantinc moltes vegades i alguns i algunes els grinyolarà el que dic però és més plural la tertúlia de "El gato al agua" d'Intereconomía que les tertúlies polítiques de TV3 on normalment el tipus de tertulià passa per ser independentista, megaindependentista, superindependentista i en ocasions algun tronat/a. La diferència entre TV3 i Intereconomía, i no és un i tu més tot això que dic, és que una és pública i l'altra privada.

Per acabar , si el Govern creu que ha de denunciar, li sobren mitjans i gabinets jurídics en la Generalitat com per no haver de encarregar l'informe a un organisme que ens costa 5 milions d'euros. Cada minut que passa amb el CAC obert és un minut més de vergonya aliena per a molts catalans. Invertim aquests 5 milions d'euros en coses de més profit per a l'interès general.

Segueix-me a Twitter: @ang_guillen

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
669
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR